Τρίτη, Ιούνιος 22, 2021
10/06/2021

Global Ship Lease: Εξαγόρασε 12 containerships έναντι 233.9 εκατομμυρίων

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία containerships με έδρα το Λονδίνο, Global Ship Finance (GSF), συμφερόντων του Γιώργου Γιουρούκου, υπέγραψε συμφωνία με την Borealis Finance για την απόκτηση 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έναντι 233.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα 12 πλοία έχουν μέση μεταφορική ικανότητα 3.000 teu και μέσο όρο ηλικίας τα 11 έτη. Επίσης, όλα τα containerships είναι ναυλωμένα σε εταιρείες τακτικών γραμμών με διάρκεια τριών έως 25 μηνών. Εν τω μεταξύ οι παραδόσεις τους αναμένεται να γίνουν το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και ο στόλος της GSF θα αποτελείται πλέον από 62 containerships, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 322.770 teu.

Ο Eκτελστικός Πρόεδρος της GSF,Γιώργος Κουρούσης σχολίασε ότι "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία για την απόκτηση αυτών των 12 πλοίων. Τα πλοία έχουν έναν ελκυστικό συνδυασμό υπάρχουσας μεσοπρόθεσμης ναύλωσης και ανοδικού δυναμικού στο εγγύς μέλλον από τις ανανέωσεις ναύλωσεων, σε μια από τις ισχυρότερες αγορές ναύλωσης containerships, στις οποίες τόσο οι τιμές ναύλωσης όσο και οι διάρκειες είναι σημαντικά υψηλότερες από τα επίπεδα των τελευταίων ετών". Επίσης τόνισε ότι "Αυτές οι προσθήκες στον στόλο της GSL θα αυξήσουν την έκθεση μας στον τομέα στον τομέα των feeder και handy, όπου πρόσφατα τα ναύλα σημειώνουν ρεκόρ λόγω της ισχυρής ζήτησης, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την εξασφάλιση επιπλέον κάλυψης του στόλου με όρους που αντικατοπτρίζουν αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες της αγοράς".Παράλληλα ο κ. Γκουρούσης επισήμανε ότι "η εταιρεία έχει ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική της θέσης πρόσφατα, ολοκληρώνοντας την αναχρηματοδότηση του χρέους που επρόκειτο να λήξει στα μέσα του 2022, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον σημαντικές λήξεις πριν από το τέλος του 2024".

Αξίζει να αναφερθρεί ότι, η ναυτιλιακή εταιρεία αναμένει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά, με νέο τραπεζικό δανεισμό αλλά και με την έκδοση 35 εκατομμύριων δολαρίων από τις υφιστάμενες 8,00% Senior Unsecured Notes στους πωλητές. Επιπλέον, με βάση τις υφιστάμενες ναυλώσεις και τις εκτιμώμενες ανανεώσεις με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς για τα τέσσερα ναυλωμένα πλοία που θα ελευθερωθούν πριν από τα μέσα του 2022, τα νεα containerships αναμένεται να συνεισφέρουν περίπου 60.5 εκατομμύρια δολάρια στα προσαρμοσμένα EBITDA της εταιρείας το πρώτο χρόνο.

Μετά τις εν λόγω εξαγορές, η GSL θα είναι η όγδοη μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια εταιρεία containerships, με βάση την χωρητικότητα.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας