Τετάρτη, Μαϊος 12, 2021
04/05/2021

Castor Maritime: Εξαγορά πέντε κορεάτικων tankers έναντι $49.25 εκατομμυρίων

Λίγες ημέρες μετά την εξαγορά ενός κινεζικού Panamax bulker, η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία "Castor Maritime" (CM), συμφερόντων του Πέτρου Παναγιωτίδη προχώρησε σε μία ακόμη εξαγορά πέντε κορεάτικων secondhand tankers, έναντι 49.25 εκατομμυρίων δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα, απέκτησε δύο tankers MR1s κατασκευασμένα το 2006, δύο tankers aframaxes/LR2s κατασκευασμένα το 2004 και ένα aframax/LR2, κατασκευασμένο το 2002. Η παράδοση τους έχει προγραμματιστεί να γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CM, Πέτρος Παναγιωτίδης σχολίασε ότι "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πιο μεγάλη μας εξαγορά εώς τώρα, με την ταυτόχρονη απόκτηση πέντε tankers. Από τη στιγμή που κάναμε την είσοδο μας στην αγορά των δεξαμενόπλοιων νωρίτερα στο τρέχον έτος, καταφέραμε να αυξήσουμε γρήγορα το στόλο των tankers σε οχτώ." Επίσης, τόνισε ότι "Με την ολοκλήρωση όλων των πρόσφατων ανακοινωμένων εξαγορών μας, ο στόλος μας θα αποτελείται συνολικά απο 23 πλοία, εκ των οποίων τα 15 είναι bulkers και τα 8 tankers. Αυτή η διαφοροποίηση (του στόλου) μας επιτρέπει να αναζητήσουμε ελκυστικές ευκαιρίες σε διαφορετικούς τομείς της ναυτιλίας".

Ο στόλος της CM που πλέον αποτελείται από 23 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων DWT (1 Capesize, 6 Kamsarmax, 8 Panamax dry bulk vessels & 1 Aframax, 5 Aframax/LR2, 2 MR1 tankers), είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας