Τετάρτη, Μαϊος 12, 2021
04/05/2021

Capital Product Partners: Αύξηση κερδών κατά 63% στο Q1

Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία, "Capital Product Partners L.P." (CPP), συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρουσίασε αύξηση στα κέρδη της κατά 63% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό δίαστημα.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της CPP ανήλθαν στα 10.9 εκατομμύρια δολάρια από 6.7 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ ο τζίρος της εταιρείας σημείωσε αύξηση κατά 13% και ειδικότερα από τα 33.7 εκατομμύρια δολάρια ανήλθε στα 38.1 εκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά στος μέρισμα που δίνει στους μετόχους αυτό είναι 0.10 του δολαρίου ανά μετοχή.

Να αναφέρουμε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία το πρώτο τρίμηνο του έτους, απέκτησε τρία containerships μεταφορικής ικανότητας 5.100 TEU το κάθε ένα και τα οποία έχει ναυλώσει για μακρά περίοδο με την "Hapag Lloyd". Επιπλέον, πρόσφατα προχώρησε στην πώληση δύο containerships ("CMA CGM Magdalena" & "Adonis"), μεταφορικής ικανότητας 9.288 το κάθε ένα, έναντι 195 εκατομμυρίων δολαρίων, με κεφαλαιακό κέρδος τα 47.8 εκατομμύρια δολάρια.

Η CPP διαχειρίζεται ένα στόλο από 17 πλοία και συγκεκριμένα από δεκατρία Neo-Panamax & τριών Panamax container vessels και ενός Capesize bulk carrier.

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας