Τετάρτη, Μαϊος 12, 2021
04/05/2021

Navios Maritime Partners: Έσοδα ύψους $108.8 εκατομμύριων το Q1

Έσοδα που άγγιξαν τα 108.8 εκατομμύρια δολάρια παρουσίασε η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο NYSE, "Navios Maritime Partners" (NMP), συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

Πιο συγκεκριμένα από τα 108.8 εκατομμύρια δολάρια τα 65.1 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από την "Navios Maritime Partners" και τα 43.7 εκατομμύρια δολάρια από την "Navios Maritime Containers" (NMC). Ωστόσο τα καθαρά έσοδα της ναυτιλιακής εταιρείας, ανήλθαν στα 27.4 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 16.2 εκατομμύρια δολάρια από την NMP και τα 11.2 εκατρομμύρια δολάρια από την NMC.

Όσον αφορά στο δείκτη EBITDA, τα κέρδη δηλαδή προ φόρων και αποσβέσεων, αυτά ανήλθαν στα 65.4 εκατομμύρια δολάρια με τα 33.7 εκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από την NMP και τα 22.7 εκατομμύρια δολάρια από την NMC.

Να τονίσουμε ότι στις 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της ναυτιλιακής εταιρείας NMP με την NMC, με την μετοχή της δεύτερης να διαγράφεται από το αμερικανικό ταμπλό. Μετά τη συγχώνευση ο στόλος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 65% σε σχέση με το περσινό διάστημα. Πλέον αποτελείται από συνολικά 89 πλοία με τα 51 να είναι dry bulk vessels & τα 38 containerships.

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της NMP, Αγγλική Φράγκου τόνισε ότι "Είμαι ικανοποιημένη με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021. Η Navios Maritime Partners είναι από τις top 10 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Περιμένουμε ότι ο διαφοροποιημένος στόλος μας (51 χύδην ξηρού φορτίου & 38 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων) θα επωφεληθεί από τις ναυλώτριες εταιρείες που οδηγούν τη βιομηχανία, ενώ προσφέρει προστασία στα κάτω του κύκλου της αγοράς. Για παράδειγμα, δεδομένης της συνεχούς ανόδου της ναυλαγοράς των εμπορευματοκιβωτίων, διορθώσαμε περίπου το 89% των διαθέσιμων ημερών για την εκμετάλλευση των πλοίων. Αντίθετα, στο ξηρό φορτίο, έχουμε περισσότερο από το 62% των διαθέσιμων ημερών ανοιχτό. Πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο τμήματα ενισχύουν την εταιρεία”.

Τέλος,να τονίσουμε οτι η εν λόγω εταιρεία είναι η πέμπτη πιο ισχυρή ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία με containerships και έχει συνάψει νέες συμφωνίες για αγορές και πωλήσεις πλοίων.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας