Τετάρτη, Απρίλιος 21, 2021
07/04/2021

Kyklades Maritime Corp.: Παρέλαβε το πέμπτο νεότευκτο suezmax

Η ναυτιλιακή εταιρεία Kyklades Maritime Corporation, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου πάρελαβε το πέμπτο νεότευκτο suezmax δεξαμενόπλοιο "Nissos Tinos", στο πλαίσιο του δεύτερου ναυπηγικού της προγράμματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά έξι suezmaxes με χωρητικότητα 157.974 dwt το καθένα και κατασκευάζονται στα κορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries.

Να αναφέρουμε οτι, το περασμένο Σεπτέμβριο η Kyklades Maritime, παρέλαβε τα "Nissos Sikinos" & "Nissos Sifnos". Τον εφετινό Φεβρουάριο παρέλαβε τα "Nissos Ios" & "Nissos Koufonissi", ενώ το έκτο και τελευταίο το "Nissos Antimilos" ανεμένεται να το παραλάβει στα τέλη του τρέχοντα μήνα.

Το πρώτο της ναυπηγικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει το Μάϊο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον εφετινό Ιανουάριο, αφορούσε σε οκτώ δεξαμενόπλοια VLCC, χωρητικότητας 319.000 τόνων, κατασκευασμένα απο τις κορεάτικες γιάρδες Hyundai Ulsan. Τα όνοματα των VLCCS είναι "Nissos Rhenia", "Nissos Despotiko", "Nissos Santorini", "Nissos Antiparos", "Nissos Donoussa", "Nissos Kythnos", "Nissos Keros" & "Nissos Anafi".

Η εν λόγω εταιρεία θα αποτελείται πλέον απο ένα στόλο συνολικά 25 πλοίων.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας