Τετάρτη, Απρίλιος 21, 2021
07/04/2021

Neptune: Το νέο ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης πλοίων

Η Neptune Maritime Leasing (NML), εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης πλοιοκτητών, ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των δραστηριοτήτων της.

Πιο συγκεκριμένα στόχος της NML είναι να παρέχει στους πλοιοκτήτες ένα ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης σε μια υπάρχουσα αγορά περιορισμένου κεφαλαίου αλλά και στους επενδυτές ασφαλή πρόσβαση σε μια αγορά με ελκυστική πραγματική απόδοση.

Η στρατηγική της εταιρείας είναι να αγοράζει υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία σε ελκυστικές τιμές και να χτίζει ένα χαρτοφυλάκιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων μέσω συναλλαγών πώλησης και εκμίσθωσης (sale & leaseback) σε διάφορους ναυτιλιακούς τομείς.

Η Neptune συγκαταλέγεται στο πλαίσιο επενδύσεων του Latsco Family Office (LFO), συμφερόντων της Μαριάννας Ι. Λάτση. Άλλωστε η οικογένεια Λάτση επενδύει στη ναυτιλία απο τη δεκαετία του 40'.

logo neptune1bΙδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune, είναι ο Χάρης Αντωνίου, ο οποίος τα τελευταία 25 χρόνια, κατείχε διάφορες εκτελεστικές και διευθυντικές θέσεις σε κορυφαία ιδρύματα του χρηματοπιστωτικού τομέα σε τομείς Ενέργειας, Εμπορευμάτων & Μεταφορών. Πιο πρόσφατα ήταν συνεργάτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Advent Technologies Inc., παίζοντας σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αύξησης του κεφαλαίου της αλλά και στην είσοδο της τον περασμένο Φεβρουάριο στον Nasdaq. Επίσης, υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Amsterdam Trade Bank και ως Διευθύνων Σύμβουλος της AMCI. Μεταξύ του 2009-2013 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στο τμήμα Ενέργειας, Εμπορευμάτων και Μεταφορών και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης της ABN AMRO, που ηγήθηκε στη διεθνή επέκταση της επιχείρησης.

Ο Χάρης Αντωνίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη της δραστηριότητας της NML στη ναυτιλιακή κοινότητα. Η ναυτιλία όπως τόνισε είναι η ραχοκοκολιά της παγκόσμιας οικονομίας, υπεύθυνη για τη μεταφορά του 90% του παγκόσμιου εμπορίου. Οι δυνάμεις της οικονομικής ανάπτυξης και η έκκληση για απανθρακοποίηση σημαίνει ότι η δομή και το τοπίο της βιομηχανίας πρόκειται να αλλάξει, αυξάνοντας τις ανάγκες της για κεφάλαιο. Η Neptune λοιπόν όπως τόνισε ο κ. Αντωνίου, έχει το όραμα και τους πόρους να βοηθήσει τους επίδοξους Ευρωπαίους πλοιοκτήτες να πραγματοποιήσουν τις αναπτυξιακές τους φιλοδοξίες και στόχους ανανέωσης στόλου. Βασικά εργαλεία της εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης είναι η στρατηγική υποστήριξη, η γρήγορη ανάκαμψη και οι λογικοί όροι μεταξύ της NML και των πλοιοκτητών.

Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Gabriella Kindert, από την πλευρά της ανάφερε οτι το ναυτιλιακό leasing προσφέρει μια ευκαιρία εισόδου για του επενδυτές, δεδομένου του μεγάλου κατακερματισμού της αγοράς αλλά και της αυξανόμενης ζήτησης για πιστώσεις. Επίσης, συμπλήρωσε οτι η NML προσφέρει σταθερές μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές και προστασία από τον πληθωρισμό, επιτρέποντας στις εταιρείες να κατακτήσουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας