Τρίτη, Μάρτιος 02, 2021
21/02/2021

Κέντρο συμβουλευτικής του Lloyd's στην Αθήνα

Ένα κέντρο συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Αθήνα, το οποίο θα βοηθήσει τους πελάτες του Οργανισμού να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες και μελλοντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις που προκύπτουν από την ανάγκη μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εγκαινιάζει o Lloyd’s Register στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή προέρχεται από τη δέσμευση του Οργανισμού να επιταχύνει την απεξάρτηση του κλάδου από τον άνθρακα, προάγοντας ασφαλείς, τεχνικά εφικτές και εμπορικά βιώσιμες λύσεις που θα οδηγήσουν στα πλοία μηδενικών ρύπων.

Το κέντρο αυτό στοχεύει να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες και διαχειριστές της Νότιας Ευρώπης στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουν ώστε να μειώσουν την ένταση του άνθρακα στον στόλο τους.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC 75), τον περασμένο Νοέμβριο, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή δύο βραχυπρόθεσμων μέτρων για τα πλοία σε λειτουργία: εισήγαγε μια τεχνική απαίτηση, βάσει ενός υφιστάμενου δείκτη ενεργειακής απόδοσης (EEXI) που θα τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2022, και μια λειτουργική απαίτηση, βάσει ενός νέου δείκτη έντασης άνθρακα (CII), που θα τεθεί σε ισχύ από το 2023.

Ο Θεοδόσης Σταματέλλος (φωτογραφία), διευθυντής Ναυτιλιακών & Παράκτιων Δραστηριοτήτων Νότιας Ευρώπης, σχολιάζει: «Οι Έλληνες πλοιοκτήτες εμπιστεύονται τον Lloyd’s Register γιατί, μεταξύ άλλων, έχουν άμεση πρόσβαση στους κατάλληλους ανθρώπους με τεχνογνωσία και εμπειρία. Αυτό το κέντρο αποτελεί άλλη μια πτυχή της δέσμευσής μας αφενός να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στην προσπάθειά τους για βιώσιμη ανάπτυξη, αφετέρου να πρωτοστατούμε στον δρόμο προς μια ναυτιλία μηδενικών ρύπων».

Andy McKeran

Ο Αndy McKeran, Maritime Performance Director στον Lloyd’s Register συμπληρώνει: «Για να στηρίξουν τη φιλόδοξη προσπάθεια απεξάρτησης από τον άνθρακα, οι πελάτες μας χρειάζονται αξιόπιστη καθοδήγηση, πληροφόρηση και τεχνογνωσία. Για τον λόγο αυτόεξακολουθούμε να επενδύουμε στις ικανότητες που διαθέτουμε κατά τόπους, ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθούμε τους πλοιοκτήτες στη λήψη δύσκολων αποφάσεων».
naftemporiki.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας