Δευτέρα, Ιανουάριος 18, 2021
13/01/2021

Πώς ο Αγγελικούσης ενισχύει την ελληνική σημαία – Οι νέες αγορές του tycoon της ναυτιλίας

Έγινε ο πρώτος ελληνικών συμφερόντων όμιλος που υπέγραψε συμβόλαιο για τη ναυπήγηση FSRU για λογαριασμό της Maran Tankers Management

Ενισχύει συνεχώς τον στόλος της συμφερόντων Γιάννη Αγγελικούση ναυτιλιακή εταιρεία Maran Tankers Management. Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές του χρόνου παρέλαβε το νεότευκτο suezmax δεξαμενόπλοιο “Maran SOLON” χωρητικότητας 157.000 τόνων dw.

Στο πλοίο υψώθηκε ελληνική σημαία. Η εταιρεία έχει στόλο από συνολικά 49 δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τα 46, ποσοστό 94%, είναι εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο.

Υπό ναυπήγηση βρίσκονται άλλα δύο δεξαμενόπλοια τύππου VLCC χωρητικότητας 318.000 τόνων το καθένα.

Ο Όμιλος Αγγελικούση είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους διεθνώς ναυτιλιακούς ομίλους με 128 πλοία αξίας 9,01 δισ. δολάρια και ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων με το 88% των πλοίων του να είναι υπό ελληνική σημαία.

Έγινε ο πρώτος ελληνικών συμφερόντων όμιλος που υπέγραψε συμβόλαιο για τη ναυπήγηση FSRU, 173.400 κυβικών μέτρων για λογαριασμό της Maran Tankers Management. Επίσης, έχει option για την κατασκευή δύο ακόμη τέτοιου είδους πλοίων.

Στα δεξαμενόπλοια σύμφωνα με τη VesselsValue η Maran Tanker είναι στην πρώτη θέση των ελληνόκτητων εταιρειών, με βάση την αξία του στόλου της, που ανέρχεται στα 3,041 δισ. δολάρια.

newmoney.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας