Τετάρτη, Οκτώβριος 28, 2020
16/10/2020

Νεότευκτο LNG Carrier παρέλαβε η Thenamaris

Ένα ακόμη νεότευκτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου παρέλαβε πρόσφατα από τα ναυπηγεία η Thenamaris της οικογένειας Κωνσταντίνου Μαρτίνου, την οποία «τρέχει» εδώ και μερικά χρόνια ο γιος Νικόλας Μαρτίνος (φωτογραφία).

Πρόκειται για το LNG Carrier «Cool Discoverer», το οποίο είναι μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων και κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Hyundai. To πλοίο, που φέρει σημαία Μάλτας, είναι το τέταρτο LNG Carrier του στόλου της Thenamaris και του βραχίονα της Thenamaris LNG που έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους.

Η εταιρεία έχει ακόμη ένα υπό ναυπήγηση LNG Carrier, το «Cool Racer», το οποίο πρόκειται να παραλάβει το 2021 από τα ναυπηγεία Hyundai. Το «Cool Racer» θα είναι μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων και θα φέρει και αυτό σημαία Μάλτας.

Παράλληλα, η Thenamaris τρέχει ένα ναυπηγικό πρόγραμμα και στα πλοία μεταφοράς υγραερίου και στα δεξαμενόπλοια. Ει

δικότερα, υπό ναυπήγηση έχει τέσσερα LPG Carriers, τα οποία έχουν ορίζοντα παράδοσης το 2021 (δυο πλοία) και το 2022 (τα άλλα δυο).

Τα πλοία είναι Fully Refrigerated, μεταφορικής ικανότητας 38.000 κυβικών μέτρων το κάθε ένα, και κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Hyundai.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων δεξαμενοπλοίων, παραλαμβάνοντας το τελευταίο νεότευκτο το «Seavoice», ένα

VLCC μεταφορικής ικανότητας 300.000 dwt, από τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering και φέρει scrubber.

Ο στόλος της Thenamaris αποτελείται συνολικά από 99 πλοία: 67 δεξαμενόπλοια όλων σχεδόν των κατηγοριών, 19 bulk carriers, τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τέσσερα LNG Carriers και τέσσερα LPG Carriers, στα οποία πρέπει να προστεθούν, όπως προαναφέρθηκε, ένα υπό ναυπήγηση LNG Carriers και άλλα τέσσερα υπό κατασκευή LPG Carrier.
naftemporiki.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας