Τετάρτη, Οκτώβριος 28, 2020
30/09/2020

Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η CMA CGM

Η εταιρεία τακτικών γραμμών CMA CGM επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση η οποία επηρεάζει περιφερειακούς servers της. Ορισμένοι από τους ιστότοπους τoυ ομίλου έχουν μείνει εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα την Δευτέρα.

«Μόλις εντοπίστηκε η παραβίαση ασφαλείας, η εξωτερική πρόσβαση σε εφαρμογές διακόπηκε για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού», δήλωσε η CMA CGM.

Η εταιρεία με έδρα τη Μασσαλία θεωρείται ότι έχει πληγεί από ransomware (βλ. Εικόνα ) που παρέλυσε μεγάλο μέρος της υποδομής πληροφορικής της.

Το Ragnar Locker είναι ένα ransomware που επηρεάζει συσκευές με λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows. Αρχικά εντοπίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Στα θύματα αυτού του κακόβουλου λογισμικού μέχρι σήμερα περιλαμβάνεται η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Πορτογαλίας και η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ταξιδιών, CWT, όπου η τελευταία τον Ιούλιο πλήρωσε σε χάκερ 4,5 εκατ. δολάρια για να ανακτήσει ευαίσθητα δεδομένα.

«Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία διεξάγεται από εσωτερικούς αλλά και από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες», δήλωσε η CMA CGM, προσθέτοντας ότι θα παρέχει περαιτέρω ενημερώσει.

Ο ιστότοπος της κινεζικής Cosco Shipping, όπως και της Ocean Alliance, «κατέβηκε» επίσης εχθές για περίπου δύο ώρες, πήραν αντίγραφα ασφαλείας από τις 14:00 GMT.

Η CMA CGM είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία τακτικών γραμμών στον κόσμο, οι τρεις πρώτοι είναι οι Maersk, MSC και Cosco, όπου υπέστησαν αρκετές αντίστοιχες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια με μεγάλες απώλειες.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας