Τετάρτη, Οκτώβριος 28, 2020
30/09/2020

Σοβαρή επέκταση του στόλου της εξετάζει η Globus Maritime

Σημαντική ρευστότητα και κεφάλαια μέσω προσφορών και ιδιωτικών τοποθετήσεων διαθέτει η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Globus Maritime εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq, με προοπτική την αύξηση του στόλου της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επισημαίνεται πώς για να προχωρήσουν σε αγορά πλοίου, όταν αποφασίσουν, θα γίνει κατόπιν οικονομικής και εμπορικής ανάλυσης της πιθανής απόκτησης. Δεν θα προβούν σε κάποια αγορά σκάφους απλά και μόνο για να αυξήσουν τον αριθμό πλοίων του στόλου.

Ήδη έχουν επιθεωρηθεί περίπου μισές δωδεκάδες πλοίων ώστε να εξακριβώσουν εάν κάποιο από αυτά θα πληρούσε τις αυστηρές τεχνικές και εμπορικές προδιαγραφές, αλλά αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν σε αγοράς κάποιου από αυτά, όπως δήλωσε η εταιρεία.

Η Globus Maritime διαχειρίζεται ένα στόλο πέντε πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, ενός panamax και τεσσάρων supramax, συνολικής χωρητικότητας 300,571dwt και μέσο όρο ηλικίας τα 12,5 έτη. Τα πλοία επί του παρόντος λειτουργούν σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις.

Η εταιρεία ανέφερε συνολική απώλεια 4,2 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με απώλειες 3 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας