Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
31/07/2020

Θερινή ραστώνη για την αγορά ανακύκλωσης πλοίων

Η αγορά ανακύκλωσης πλοίων έχει επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, λόγω των θερινών διακοπών. Στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή του, ο ναυλομεσίτης Clarkson Platou Hellas τόνισε ότι «οι ναύλοι στον ξηρό τομέα συνεχίζουν να επιβραβεύουν τους πλοιοκτήτες καθημερινά, οπότε το μερίδιο των πλοίων αυτού του τομέα στην ανακύκλωση παραμένει ελάχιστο. Στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, οι τιμές είναι ικανοποιητικές, επομένως δεν περιμένουμε να δούμε πολλά δεξαμενόπλοια για ανακύκλωση για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμη, πιθανώς μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του έτους (το νωρίτερο). Επομένως, μένουν οι κατηγορίες offshore, κρουαζιερόπλοιων και εμπορευματοκιβωτίων για την βιομηχανία ανακύκλωσης. Οι Πακιστανοί ανακυκλωτές συνεχίζουν να πρωτοστατούν με βελτιωμένα επίπεδα τιμών.

Σε ανάλογο σημείωμα ο μεσίτης πλοίων Allied Shipbroking επισήμανε ότι «σε αυτό το σημείο, το Μπαγκλαντές εξακολουθεί να υστερεί πολύ, στην Ινδία, η κατάσταση παραμένει θολή προς το παρόν λόγω της πανδημίας Covid-19. Η Τουρκία φαίνεται να βρίσκεται ακόμη σε μια πορεία ανάκαμψης.»

Στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της, η GMS, σημείωσε ότι «η Ινδία και το Μπαγκλαντές εξακολουθούν να ακολουθούν το Πακιστάν και υπάρχει η αίσθηση ότι μόλις ικανοποιηθεί η ζήτηση από τους λίγους αγοραστές στο Πακισταν, οι τιμές μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν γρήγορα σε πιο ρεαλιστικά / λογικά επίπεδα.»

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας