Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
12/07/2020

Μέτρα για απεγκλωβισμό πληρωμάτων

Ένα σημαντικό βήμα για τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία με τη μη δυνατότητα αλλαγής των πληρωμάτων στα πλοία έγινε στο Ministerial International Maritime Summit on Crew Changes που φιλοξενήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή την περίοδο περισσότεροι από 200.000 ναυτικοί έχουν εγκλωβιστεί στα πλοία και ενώ έχουν συμπληρώσει εδώ και μήνες το όριο απασχόλησης που προβλέπει η σύμβασή τους και άλλοι 200.000 περιμένουν στη στεριά -χωρίς εισόδημα- για να τους αντικαταστήσουν. Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τις εξής χώρες: Ελλάδα, Νορβηγία, Δανία, Ινδονησία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Φιλιππίνες, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Ολλανδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Οι εκπρόσωποι των 13 αυτών χωρών συμφώνησαν σε νέα μέτρα με διεθνή χαρακτήρα για το άνοιγμα των συνόρων, για την ελεύθερη μετακίνηση ναυτικών και για την αύξηση των πτήσεων με σκοπό τον επαναπατρισμό τους.

Ο γ.γ. του International Chamber of Shipping, Guy Platten, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν πλέον περισσότεροι από 200.000 ναυτικοί που έχουν εγκλωβιστεί στη θάλασσα και των οποίων οι συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Αυτοί οι ξεχασμένοι ήρωες του παγκόσμιου εμπορίου δουλεύουν ακατάπαυστα για να διασφαλίσουν την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων που χρειαζόμαστε όλοι εμείς στην ξηρά κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη σύνοδο κορυφής ως καταλύτη για να εφαρμόσουν τις λύσεις που έχει παράσχει η ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτό το ζήτημα δεν απαιτεί χρήματα και χρειάστηκε περίπλοκες διαπραγματεύσεις».
naftemporiki.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας