Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
11/07/2020

Νησιά Μάρσαλ: Νέα διάκριση ποιοτικών υπηρεσιών από το MoU του Παρισιού

Η Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ (RMI) κατατάσσεται 6η στη λευκή λίστα 2019 του Μνημονιου Συνεργασίας (MoU) του Παρισιού οσον αφορά την τρέχουσα Flag Performance. Οι «λευκες, γκρι και μαύρες» (WGB) λίστες του MoU του Παρισιού βασίζονται στο σύνολο αριθμού επιθεωρήσεων και κρατήσεων σε τριετή κυλιόμενη για τις σημαίες με τουλάχιστον 30 επιθεωρήσεις κατά την εξεταζομενη περίοδο.

Αυτή η υψηλή αναγνώριση ερχεται μετά από τις κορυφαίες βαθμολογίες που έχει ήδη λάβει η RMI από την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών και το MoU στις αρχές του έτους.

"Η κατάταξη της RMI για το 2019 και από τις τρεις από τις κύριες αρχές ελέγχου κρατών λιμένα (PSC) επιβεβαιώνει ότι προηγείται και πάλι του Παναμά και της Λιβερίας οσον αφορά στην ποιότητα υπηρεσιών", επισημαίνει ο κ. Bill Gallagher, Πρόεδρος της International Registries, Inc. συνεργάτες (IRI), που παρέχει διοικητική και τεχνική υποστήριξη στο μητρώο RMI.

Μεταξύ των ετών 2017-2019, 4.481 πλοία με σημαία RMI επιθεωρήθηκαν από μέλη του MoU του Παρισιού, με αποτέλεσμα μόνο 69 κρατήσεις. Η λίστα WGB χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του Προφίλ Κινδύνου Πλοίου. Το PSC είναι ένα καθεστώς επιθεώρησης πλοίων για να επαληθεύσει τη συμμόρφωσή τους με τις διεθνείς συμβάσεις σχετικά με την ασφάλεια, την προστασία, την πρόληψη της ρύπανσης και τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των ναυτικών.

«Αυτή η κατάταξη επιβεβαιώνει το στάτους μας ως σημαία επιλογής καλύτερης ποιοτητας για τους εφοπλιστές των οποίων οι ναυλωτές και οι επενδυτές αναμένουν ότι τα πλοία τους θα συμμορφωθούν πλήρως και δεν θα κρατούνται άσκοπα», δήλωσε ο κ. Gallagher.

Η επιτυχία της RMI είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς επένδυσης σε ανθρώπους, την τεχνολογία και τη στενή συνεργασία με τις αρχές της PSC σε όλο τον κόσμο, προσθεσε.

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας