Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
10/07/2020

Η απανθρακοποίηση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τη ναυτιλία: ερευνα Shell- Deloitte

Παρά τις προκλήσεις της πανδημίας Covid-19, η απανθρακοποίηση παραμένει μια από τις πρώτες προτεραιότητες για το 95% των στελεχών της ναυτιλίας σύμφωνα με έρευνα των Shell και Deloitte.

Περίπου 82 ανώτερα στελέχη ναυτιλίας από 22 χώρες πήραν μέρος στην έρευνα.

Ο δρ. Grahaeme Henderson, Αντιπρόεδρος της Shell Shipping & Maritime, δήλωσε: «Ενώ οι ηγέτες της ναυτιλίας έχουν δικαίως επικεντρωθεί στις τρέχουσες προκλήσεις της πανδημίας Covid-19, η έρευνά μας δείχνει ότι εξακολουθούν να βλέπουν μπροστα και βλεπουν την απανθρακοποίηση ως κορυφαία προτεραιότητα."

Περίπου το 80% των ερωτηθεντων θεώρησε ότι η σημασία της εχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους 18 μήνες. Η αυξανόμενη ζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση από πλευράς των πελατών και της αγοράς θεωρήθηκε ως σημαντικός παράγοντας για αλλαγή από το 85% των ερωτηθέντων.

«Η έρευνα εντόπισε τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, λύσεις που θα οδηγήσουν στην πρόοδο και πώς μπορούμε να εργαστούμε για να επιταχύνουμε τις αλλαγές», δήλωσε ο Henderson.

Εντοπίστηκαν πέντε λύσεις προτεραιότητας για εφαρμογή τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια για να επιταχυνθεί η διαδικασία, από τον εναρμονισμό του κανονιστικού πλαισίου διεθνώς μέχρι τη συντονισμένη δέσμευση της βιομηχανίας.

Ο Tarek Helmi, partner της Deloitte Netherlands, δήλωσε: «H έρευνα μας δίνει έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη για να ξεκλειδώσουμε την απανθρακοποίηση προσδιορίζοντας ποιος πρέπει να κάνει τι και πότε για να φτασουμε στην αλλαγή».

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας