Κυριακή, Ιούνιος 07, 2020
22/05/2020

Οι αγορές ανακύκλωσης στην Ασία ίσως λειτουργούν τον Ιούνιο, με μειωμένες τιμές

Διερευνητικές συζητήσεις που γίνονται τελευταία για νέες συμφωνίες διάλυσης πλοίων δείχνουν ότι οι αγορές ανακύκλωσης στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Τουρκία θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά σύντομα, ίσως ακόμη και μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με παραγοντες της αγοράς.

Ωστόσο, δεν επιτρέπεται ο αγκυροβολισμός πλοίων με ξένα πληρώματα, αν και κάποια μπορουν να αποβιβαστούν στο Μπαγκλαντές με ειδικές άδειες από την αστυνομία και τις αρχές μετανάστευσης. Επίσης διεθνείς πτήσεις ακόμη δεν πραγματοποιούνται λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Σε έκθεσή της η GMS σημειώνει ότι όταν οι αγορές ανοίξουν, οι εφοπλιστές θα πρέπει να περιμένουν σημαντικά χαμηλότερες τιμές κατά περίπου 20% σε σύγκριση με την εικόνα πριν από το lockdown.

Τα ενδεικτικά επίπεδα τιμών στην Ινδία υπολογίζονται από την GMS σε 300 $ ανά ldt για bulk carriers, 320 $ για δεξαμενόπλοια και 330 $ για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Τα επίπεδα είναι 10 $ λιγότερα στο Μπαγκλαντές και 20 $ λιγότερα στο Πακιστάν. Οι ενδεικτικές τιμές στην τουρκική αγορά είναι περίπου 160 $ για φορτηγά και 170 $ για δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας