Κυριακή, Σεπτέμβριος 27, 2020
24/03/2020

Ευκαιρίες για επενδύσεις σε μετοχές ναυτιλιακών με τάνκερ στη σκια του ιου βλέπουν οι αναλυτές

Αδράξτε τις εξαιρετικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε ναυτιλιακές που δραστηριοποιουνται στην αγορά δεξαμενοπλοιων συστηνουν ειδικοί όπως ο Joakim Hannisdahl, επικεφαλής ερευνών στην Cleaves Securities.

Οι ειδικοί αναμένουν εκτόξευση των τιμών μετοχών καθώς η άνοδος των ναύλων δεν αποτυπώνεται ακόμη στην αξία τους.

Στη spot αγορά για παραδειγμα τον Μάρτιο τα ναύλα έφτασαν μέχρι και 250.000 δολάρια.

Οι ναυτιλιακές έχουν δει τα καθαρά τους κέρδη να αυξάνονται σε επίπεδα που φτάνουν και το 14% της χρηματιστηριακής τους αξίας μηνιαίως κατά μέσο όρο, παρά τον κορονοιό, σημειώνεται.

Η μετοχή της Tsakos Energy Navigation συμφερόντων Νικόλα Τσάκου έχει περιθώρια ανόδου 291% από τα σημερινα επίπεδα της χρηματιστηριακής της αξίας, υπογραμμιζεται ως παραδειγμα. Οι Okeanis Eco Tankers και Hunter Group της οικογένειας Αλαφούζου που είναι εισηγμενες στο Οσλο έχουν περιθώρια ανόδου κατά 195%, προστίθεται.

H Fearnley Securities σημειωνει πως οι ναυτιλιακές μετοχές στη Νορβηγία έχουν υποχωρήσει κατά 50% από τις αρχές Μαρτίου.

«Η ναυτιλία βίωσε έναν τραγικό Μάρτιο», αναφέρει η εταιρεία. Ιδίως στις κατηγορίες πλοίων μεταφοράς αερίου, boxships και φορτηγά οι μετοχές έπεσαν σε ναδίρ από το 2016.

«Η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι καλύτερες τοποθετήσεις στη ναυτιλία γίνονται όταν οι τιμές υποχωρούν σε νέα χαμηλά», εξηγουν οι αναλυτές της Fearnleys.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας