Τετάρτη, Σεπτέμβριος 30, 2020
23/01/2019

Το ταξίδι ξεκινάει, η Project Connect ανοίγει πανιά με το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ»/«Adopt-A-Ship» στα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας!

Την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, η ομάδα της Project Connect πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ»/«Adopt-A-Ship» για τους εκπαιδευτικούς, τους εκπροσώπους της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας, τους ιδιοκτήτες πλοίων και άλλους εκπροσώπους της ναυτιλιακής κοινότητας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός των παρευρισκομένων στην αίθουσα ήταν εμφανής. Ο συντονίιστρια προγραμμάτων της Project Connect, η κα Έφη Κωτίκα, οργάνωσε και ξεκίνησε την παρουσίαση ενώ η συντονίτρια εκπαίδευσης «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ»/«Adopt-A-Ship Hellas», κα Ντόρα Παππά-Αλιφέρη, εξήγησε τις απεριόριστες δυνατότητες του προγράμματος και τι μπορεί να επιτύχει ένας δάσκαλος μέσα απ’ αυτό. Η κα Ειρήνη Νοτιά, Ιδρύτρια και Διευθύντρια της Project Connect, δήλωσε ότι ήταν ευτυχής πού είδε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη προσέλευση εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σ’ αυτό το πολύπλευρο πρόγραμμα, ενώ ο Διευθυντής της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Λεωνίδας Νίκας, και ο Διευθυντής Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, κ. Γιώργος Βούλγαρης, επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και οι δάσκαλοι επιθυμούν την άμεση ένταξη των σχολείων τους σ’ αυτό.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σύντομα, με πέντε σχολεία στον Πειραιά, την καρδιά των λιμανιών, και πέντε πλοία έχουν ενταχθεί προκειμένου για να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ»/«Adopt-A-Ship» εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας τον περασμένο χρόνο, για να υλοποιηθεί μεσω της Project Connect. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στα παιδιά των δημοτικών σχολών την ευκαιρία να μάθουν για τη Ναυτιλία και τη σημασία της στη ζωή τους, με μια ολιστική προσέγγιση, διότι καλύπτει μεταξύ άλλων θέματα που βοηθούν την ανάπτυξη τους, τη γεωγραφία, την ιστορία, τα επαγγέλματα, κ.ά.

Η Project Connect τους επόμενους μήνες θα υποστηρίζει αυτά τα σχολεία για να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά θα απολαύσουν το ταξίδι μάθησης μέσω του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά σχολεία στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά εντός των επόμενων 2 σχολικών ετών.

Πολλά μέλης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας αγκάλιασαν αυτό το πρόγραμμα. Οι πλοιοκτήτες, κ.κ. Ι. Ξυλάς της Ariston Navigation, Γ.Γουρδομιχάλης της Phoenix Shipping & Trading, Μ.Σιμαντώνης της Medferry Shipping, Γ.Αλεξανδράτος της Apollonia Lines και Π.Παππάς της Starbulk προσφέρουν ο καθένας από ένα (προς το παρόν) πλοίο «για υιοθεσία».

Ο κ. Νίκος Μαρματσούρης, Senior Group Marketing Manager της GAC, ο κ.Γιώργος Γουρδομιχάλης και ο κ. Γιάννης Ξυλάς μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους Δασκάλους σχετικά με τη δυναμική των πλοίων και της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής Πληρωμάτων της Ariston Navigation, κ. Παναγιώτης Κατσιβαρδελός, που θα είναι ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα στην εταιρεία του.

Άτομα που αξίζει να αναφέρουμε για τη συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος είναι ο κ. Πέτρος Κοκκάλης, ο κ. Μάκης Αγγελλετάκης, η κα Δέσποινα Τουρτόγλου, ο κ. Αλέξανδρος Γλυκάς και η κα Πένυ Λιοκάφτου της Dynamarine και οι κ.κ. Νίκος Ευθυμιάδης και Ιωάννης Ευθυμιάδης της Lotus Shipping, η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) και το Propeller Club που θα συνεισφέρουν για την αγορά των αναγκαίων υλικών για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Project Connect και Πρόεδρος της CYMEPA, κ. Γιώργος Τσαβλίρης, που είχε την ιδέα της υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα, έδωσε ένα όμορφο μήνυμα για την επιτυχία του προγράμματος στην Κύπρο και παρουσίασε την κα Αδαμαντία Σπανακά, Καθηγήτρια-Σύμβουλο στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, που αναφέρθηκε συνοπτικά στη σημαντικότητα του προγράμματος και πρότεινε συγκεκριμένες ενότητες του Αναλυτικού Προγράμματος, όπου θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή οι δράσεις του.

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Project Connect, καλεί τη ναυτιλιακή κοινότητα να συμμετάσχει και να βοηθήσει για να φυτεφθεί ο σπόρος της ναφτοσύνης στα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας.

Η κ. Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά και το Διοικητικό Συμβούλιο φιλοξένησαν με χαρά την εκδήλωση.

Η διοργανώτρια εταιρεία Project Connect, οι επικεφαλείς της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι δάσκαλοί τους ευχαριστούν θερμά.

Η Project Connect εύχεται τα σχολεία και τα παιδιά που θα συμμετέχουν σ΄ αυτό το πρόγραμμα να το απολαύσουν και να ακούσει σύντομα τις θετικές εντυπώσεις τους για τη «ζωή στη θάλασσα».

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας