Τετάρτη, Σεπτέμβριος 30, 2020
16/11/2018

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η υλοποίηση του προγράμματος «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ»

Στις 10/10/2018 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων η υλοποίηση του προγράμματος «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ» / «ADOPT-A-SHIP», μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Project Connect», σε σχολεία της Α/βαθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του Πειραιά, πιλοτικά για μία σχολική χρονιά.

Επικοινωνούμε με τους πλοιοκτήτες  για να  διαθέσουν μέσω της εταιρείας τους πλοίο/α προς υιοθεσία και έτσι συμμετέχουν στην υλοποίηση αυτού του πολύ όμορφου προγράμματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συνολικά χρειαζόνται τουλάχιστον 25 πλοία άμεσα.

Για ενημερώσή ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος και λίγα λόγια για την Project Connect:

Το πρόγραμμα Υιοθεσία Πλοίου είναι μια πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει η Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA σε συνεργασία με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και εγκρίθηκε τόσο από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η άμεση επαφή της τάξης με το πλήρωμα ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν και να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με τη ναυτιλία, το ρόλο της στη ζωή του ανθρώπου και τη συμβολή της στην οικονομική, ιστορική, και πολιτιστική ανάπτυξη των λαών.

Απώτερος στόχος να ενημερωθούν για το επάγγελμα του ναυτικού και των άλλων επαγγελμάτων που σχετίζονται με τη ναυτιλία ώστε να συνεχίσουν την Ναυτική παράδοση της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα προτείνεται για τις τελευταίες τάξης του δημοτικού (Δ’, Ε’, και ΣΤ’) και μπορεί να ερευνηθεί διαθεματικά με προεκτάσεις στα μαθήματα Μελέτης Περιβάλλοντος, Ιστορίας, Γεωγραφίας, Εικαστικών, Αγγλικών κ.λπ.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκινάει με την υιοθεσία ενός πλοίου από μια σχολική τάξη για ένα ολόκληρο χρόνο. Στο διάστημα αυτό, οι μαθητές επικοινωνούν με το πλοίο τους μέσω εβδομαδιαίων ή δεκαπενθήμερων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail) ή SKYPE, ακολουθούν το δρομολόγιό του σημειώνοντας την πορεία του σε ένα ναυτικό παγκόσμιο χάρτη, μαθαίνουν για τα εμπορεύματα που μεταφέρει, τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει και τις δραστηριότητες του πληρώματος πάνω στο πλοίο.

Irene Notias
Η κα Νοτιά και η εθελοντική ομάδα της Project Connect, το υλοποιούν, έχοντας σαν όραμά τους τα νέα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το ναυτικό επάγγελμα, να το αξιολογήσουν θετικά, να σκεφτούν σοβαρά να ασχοληθούν μ΄αυτό και η ελληνική ναυτιλία να συνεχίσει να έχει δόξα και δύναμη με Έλληνες ναυτικούς.

H Project Connect είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 από την Ειρήνη Νοτιά, την Αγγελική Λιβανού και μια ομάδα στελεχών που μοιράζονται τα ίδια ιδανικά και έχει ως στόχο να συνδέσει αποφοίτους ναυτιλιακών σπουδών με τις ναυτιλιακές εταιρείες. Μέλη της είναι πολλοί πλοιοκτήτες. Στην προσπάθειά της αυτή εμφυτεύει στους νέους αξίες και τρόπο σκέψης για να μπορούν να γίνουν άξιοι συνεχιστές του έργου της ναυτιλίας, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

To πρώτο πλοίο προς υιοθεσία είναι ευγενική χορήγηση του κ. Γιάννη Ξυλά, Ariston Navigation Corp.  Το δεύτερο πλοίο προς υιοθεσία είναι ευγενική χορήγηση του κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη, Medferry Shipping.

H Project Connect ευχαριστεί προκταβολικά για την ανταπόκρισή των ναυτιλιακών εταιριών που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΛΟΙΟΥ»/ «ADOPT-A-SHIP» και περιμένει οι εταρίες να επικοινωνήσουν μαζί της για περισσότερες πληροφορίες στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας