Δευτέρα, Νοέμβριος 29, 2021
22/10/2019

Marasco Marine, ο πολύτιμος σύμμαχος της ναυτιλιακής εταιρείας

Μια επιτροπή ειδικού σκοπού και ενδιαφέροντος συστήθηκε προ ενός μηνός με πρωτοβουλία του ιδρυτή και προέδρου της εταιρίας Marasco Marine Ltd, κύριο Αναστάσιο Μαρασλή.

Η επιτροπή αποτελείται από εξειδικευμένους, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, στελέχη επιτυχημένων εταιριών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, που μοιράζονται μεταξύ τους το ίδιο πάθος για την ναυτιλία, ξεχωρίζουν για το ήθος τους, την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία που διαθέτουν  και την ανάγκη τους να προσφέρουν και να προσθέσουν αξία σε κάθε τι που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας.

Με την σύμπραξη των κκ. Όλιβερ Πετρακάκος και Αλέξανδρος Πετρακάκος της εταιρίας P & P Marine Consultants Inc και της κυρίας Μαίρης Ποθητού, της εταιρίας Paralegal Maritime Services, η Marasco Marine Ltd προσφέρει μια πλατφόρμα εξυπηρέτησης των πελατών της στους τομείς του Risk Prevention, Risk Management και εξωδικαστικές διευθετήσεις απαιτήσεων. Μέσα στις σημαντικές δραστηριότητες της επιτροπής είναι η μελέτη και σύνταξη αναφορών για την βελτίωση της κατάστασης του πλοίου, πριν την μεταφορά του κινδύνου (Risk Transfer) στους Ασφαλιστές, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά την αναλογία κόστους κινδύνου, που καθορίζει το ύψος των ασφαλίστρων, με αποτέλεσμα μια ευνοϊκότερη τιμολόγηση για την πλοιοκτήτρια εταιρία. Σε περίπτωση ατυχήματος η επιτροπή, σε συνεργασία με τους πραγματογνώμονες των ασφαλιστών, θα στοιχειοθετεί τη γενεσιουργό αιτία (proximate cause) του ατυχήματος που είναι καθοριστικής σημασίας για την αποζημίωση. Επίσης, μέσα στους σκοπούς της επιτροπής υπάρχει η διαρκής πληροφόρηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις εξελίξεις και τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στη βιομηχανία, στη γεωπολιτική και στην παγκόσμια οικονομία, που επηρεάζουν την λειτουργία των πλοιοκτητριών και των διαχειριστριών εταιριών πλοίων. Αυτό θα γίνεται μέσω σεμιναρίων ή και webinars με διοργανωτή την Marasco Marine Ltd και ειδικών άρθρων που θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της www.marasco-marine.com   

Η Marasco Marine Ltd με την κίνηση αυτή επιδιώκει την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, αναλαμβάνοντας μια πρωτοβουλία που την φέρνει σε θέση πολύτιμου συμμάχου, για κάθε μικρο-μεσαία μεγέθους εταιρία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευμάτων, διεθνώς.

Το ενσταντανέ είναι από το Ναυτικό όμιλο Ελλάδας στις 18/10/’19 και διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι κκ. Όλιβερ Πετρακάκος, Χαρίλαος Πετρακάκος, Αναστάσιος Μαρασλής, η κυρία Σαπφώ Νταβέλη Μαρασλή, η κυρία Μαίρη Ποθητού και ο κύριος Αλέξανδρος Πετρακάκος.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας