Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
13/07/2022

Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στην Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

Πειραιάς, 13.07.2022. Ο Πρόεδρος Χαράλαμπος Σημαντώνης και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΝΜΑ, παρέθεσαν γεύμα στην Ναυτιλιακή Λέσχη για την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Σημαντώνης εξήρε το έργο της υφυπουργού και τόνισε τις σημαντικές πρωτοβουλίες της για την ενίσχυση της οικογένειας, τις εργαζόμενες μητέρες, τα παιδιά σε δομές, τους άστεγους και τους ΑΜΕΑ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το portfolio της κ. Μιχαηλίδου έχει έντονο κοινωνικό αντίκτυπο και οι μέχρι σήμερα επιτυχίες της αναφέρονται σε θέματα ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ, έθεσε στην υφυπουργό θέματα που απασχολούν την ναυτιλία, εμπίπτουν στο ευρύτερο πλαίσιο αρμοδιότητας της και έχουν σοβαρό κοινωνικό αποτύπωμα:

• Η ενεργοποίηση της δυνατότητας απασχόλησης πληρωμάτων από την Ουκρανία συμμετέχοντας ενεργά στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη του πληττόμενου ουκρανικού λαού

• Η αντιμετώπιση του ζητήματος απασχόλησης στην ξηρά, συνταξιούχων ναυτικών

• Η κατάργηση του παράδοξου της μη ύπαρξης οργανικών θέσεων ναυτοπαίδων με αποτέλεσμα να μην προωθείται η καριέρα των νέων στην ναυτιλία

Κλείνοντας ο κ. Σημαντώνης, κατέθεσε και τη πρόταση της επεξεργασίας από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, προγράμματος μετεκπαίδευσης ανέργων και προσανατολισμού τους στην ναυτιλία. Επεσήμανε δε, ότι η ναυτιλία έχει θέσεις εργασίας και είναι ένα σύγχρονο επάγγελμα με απολαβές και προοπτικές.

Παρόντες στο γεύμα εκτός μελών της ΕΕΝΜΑ, ήταν σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας, όπως ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης, Αντιπρόεδρος ΝΕΕ & Γ.Γ. της ΕΕΝΜΑ Γιώργος Αλεξανδράτος, η Πρόεδρος WISTA HELLAS & Β’ Αντιπρόεδρος ΕΕΝΜΑ Έλπη Πετράκη, ο Πρόεδρος του Propeller Κωστής Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Green Award Foundation & του AHEPA Maritime Chapter HJ-45 St’Nicholas Δημήτρης Ματθαίου, η Εντεταλμένη Πολιτική Σύμβουλος Δήμου Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά, και ο καθηγητής & Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών ΠΑ.ΠΕΙ Στράτος Παπαδημητρίου.

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας