Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
18/11/2022

AD Ports: Εξαγόρασε την Noatum έναντι $660 εκατομμυρίων

Η ταχέως αναπτυσσόμενη AD Ports Group αγόρασε την ισπανική λιμενική εταιρεία Noatum, έναντι 660 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτή θα είναι η τρίτη σημαντική διεθνής εξαγορά της AD Ports Group για το 2022, μετά την απόκτηση του 70% του μετοχικού κεφαλαίου στην Transmar & TCI τον Σεπτέμβριο και την ανακοίνωση τον Νοέμβριο για την απόκτηση του 80% του μετοχικού μεριδίου της Global Feeder Shipping με έδρα το Ντουμπάι (GFS).

Η Noatum, η προέλευση της οποίας χρονολογείται από το 1963, δραστηριοποιείται σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς – logistics, ναυτιλία και λιμενικούς τερματικούς σταθμούς – με ηγετικές θέσεις στην αγορά στην Ισπανία και την Τουρκία και σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η παγκόσμια επιχείρηση logistics της Noatum είναι περισσότερο γνωστή για την τεχνογνωσία της στα heavylift, ενώ οι τερματικές λειτουργίες της περιλαμβάνουν 15 τερματικούς σταθμούς roro, ξηρού φορτίου (dry bulk), γενικού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων στην Ισπανία. Το ναυτιλιακό της τμήμα παρέχει υπηρεσίες ναυτιλιακών πρακτορείων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών εξωτερικής ανάθεσης και βοηθητικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσίες φορτίου, όπως liquid bulk φορτίου, break bulk φορτίο, reefer φορτίο και ξηρό φορτίο.

Με την επιφύλαξη των ρυθμιστικών εγκρίσεων, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους (2023). Ως μέρος της συναλλαγής, η διοίκηση της Noatum είναι "κλειδωμένη" για περίοδο τριών ετών.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας