Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
20/01/2022

Η Αμερική επενδύει $4 δισεκατομμύρια για τη βελτίωση των λιμανιών της

Δύο ρυμουλκά στον ποταμό Οχάιο Photo credit Mark Heslep. Δύο ρυμουλκά στον ποταμό Οχάιο Photo credit Mark Heslep.

Το Σώμα Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω του νέου Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές για το οικονομικό έτος 2022 και αφορά σε επενδύσεις για τη βελτίωση των λιμανιών και των πλωτών οδών.

Ειδικότερα, τα κεφάλαια θα επιτρέψουν στο Σώμα Στρατού να ξεκινήσει έργα για την επέκταση της χωρητικότητας σε βασικά λιμάνια, τη διέλευση μεγαλύτερων πλοίων και την περαιτέρω ενίσχυση της ικανότητας της χώρας να διακινεί αγαθά. Αυτές οι παραθαλάσσιες επενδύσεις θα συμπληρώσουν τις ήδη ανακοινωθείσες επενδύσεις στην ξηρά σε λιμάνια και σε όλη την αλυσίδα διακίνησης εμπορευμάτων.

Να σημειωθεί ότι τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβάνουν 858 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της αντικατάστασης των locks (δεξαμενές ανύψωσης) που διατηρούν τη στάθμη του νερού αρκετά υψηλά ώστε μεγάλα φορτηγά πλοία να περνούν από τον άνω ποταμό Οχάιο (Ohio River), δυτικά του Πίτσμπουργκ (Pittsburgh), καθώς και περισσότερα από 470 εκατομμύρια δολάρια για την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός νέου lock κατά μήκος του St. Mary's River στο Sault Saint Marie του Μίσιγκαν, που χρησιμεύει ως πέρασμα για σχεδόν όλο το εγχώριο iron ore (σιδηρομεταλλεύματα).

Επίσης, μια επένδυση 8 εκατομμυρίων δολαρίων θα βελτιώσει την εμπορική ναυσιπλοΐα και θα επιτρέψει σε μεγαλύτερα και περισσότερα πλοία να περνούν από το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς, Καλιφόρνια (Long Beach, California) - μέρος του μεγαλύτερου λιμενικού συγκροτήματος της χώρας. Η επένδυση θα υποστηρίξει τις εργασίες σχεδιασμού για τη διεύρυνση του κύριου καναλιού του λιμανιού, την εμβάθυνση του καναλιού εισόδου και την κατασκευή καναλιού προσέγγισης και της λιμενολεκάνης (turning basin). 

Τέλος, στο Νόρφολκ Χάρμπορ της Βιρτζίνια (Norfolk Harbor, Virginia), το οποίο διακινούσε κατά 67% περισσότερα εμπορευματοκιβώτια το 2021 από ότι πριν από 10 χρόνια, μια επένδυση 69 εκατομμυρίων δολαρίων θα εμβαθύνει και θα διευρύνει τα ναυτιλιακά κανάλια του λιμανιού για τη βελτίωση της πλοήγησης και την ασφαλέστερη πρόσβαση για μεγαλύτερα εμπορικά και ναυτικά πλοία.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας