Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022
06/09/2021

SIPG:Λειτούργησε επίσημα το νέο "πράσινο" λιμάνι στη Χάιφα του Ισραήλ

Ένα νέο λιμάνι στη Χάιφα του Ισραήλ, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το Διεθνές Λιμάνι της Σαγκάης - Shanghai International Port (SIPG), ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του.Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε και στις δύο τοποθεσίες αντίστοιχα και πιο συγκεκριμένα στη Χάιφα (Ισραήλ) και τη Σαγκάη (Κίνα).

Αξιοσημείωτο είναι ότι, για πρώτη φορά πλοία με μεταφορική ικανότητα άνω των 18.000 teu θα μπορούν πλέον να αγκυροβοληθούν στο νέο λιμάνι της Χάιφα, γεγονός που αποτελεί μια νέα πύλη για το Ισραήλ αλλά και τη σύνδεση του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Gu Jinshan, πρόεδρος του SIPG, δήλωσε ότι το άνοιγμα του νέου τερματικού σταθμού της Χάιφα, αποτελεί μια σημαντική κίνηση για το SIPG, ώστε να προώθησει τη διεθνοποίηση. Το SIPG θα αναπτύξει τον τερματικό σταθμό Haifa Bay ως ένα προηγμένο έξυπνο και πράσινο λιμάνι, με στόχο να γίνει το μεγαλύτερο κέντρο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Ισραήλ και ένας κρίσιμος εμπορικός κόμβος στην κεντρική Ευρώπη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2015 η λιμενική αρχή του Ισραήλ παραχώρησε στο SIPG τη λειτουργία του λιμένα για 25 χρόνια. Η κατασκευή του ξεκίνησε επίσημα το 2018. Το έργο της πρώτης φάσης ολοκληρώθηκε με σχεδιασμένο ετήσιο όγκο 1.06 εκατομμυρίων teu. Ενώ το υπό κατασκευή έργο της δεύτερης φάσης θα έχει ετήσια ικανότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 800.000 teu.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας