Κυριακή, Αύγουστος 09, 2020
09/07/2020

Πρώτος ανεφοδιασμός πλοίου με καύσιμο ΥΦΑ σε Ισπανικό λιμάνι

Το ισπανικό λιμάνι της Denia φιλοξένησε πρόσφατα την πρώτη του επιχείρηση προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) ως καύσιμο σε επιβατηγό πλοίο πορθμείο, της Balearia.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο λιμάνι που βρίσκεται στην επαρχία Αλικάντε της Ισπανίας, νότια της Βαλένθια.

Το πορθμείο Bahama Mama, το οποίο έχει μετατραπεί, προμηθεύτηκε το καύσιμο μέσω της μεθόδου «φορτηγό σε πλοίο» που περιλαμβάνει δύο δεξαμενές ESK, σύμφωνα με την Balearia.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση καυσίμων ΥΦΑ δεν ήταν η πρώτη για το λιμάνι της Denia, αλλά πρώτης σε όλα τα λιμάνι της Βαλένθια.

Η Puerto Natura, εταιρεία που διαχειρίζεται τον θαλάσσιο σταθμό της Denia, είχε προηγουμένως λάβει έγκριση για παροχή καυσίμου ΥΦΑ.

Το Bahama Mama άρχισε να εκτελεί δρομολόγια στις 21 Ιουνίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μετασκευής στο ναυπηγείο Gibdock του Γιβραλτάρ.

Το πορθμείο διαθέτει τώρα μια πρόωση διπλού καυσίμου και δύο δεξαμενές LNG 280-cbm που του επιτρέπουν αυτονομία περίπου 750 ναυτικών μιλίων.

Επί του παρόντος, το πλοίο εκτελεί δρομολόγια που συνδέουν την Denia με την Ίμπιζα και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Το πλοίο συμπληρώνει τον αναπτυσσόμενο στόλο πλοίων της Balearia που λειτουργούν με καύσιμο ΥΦΑ, καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων ρύπων.

Το Bahama Mama είναι το πέμπτο πλοίο με κινητήρα ΥΦΑ στο στόλο της εταιρείας και το τρίτο πλοίο που έχει προσαρμοστεί ώστε να μπορεί να ταξιδεύει με ΥΦΑ.

Η Balearia αναμένει να παραλάβει ακόμη ένα μετασκευασμένο πλοίο, το Σικελία, τον Ιούλιο.

Η Baleria σχεδιάζει ένα στόλο εννέα πλοίων με καύσιμο ΥΦΑ μέχρι το τέλος του 2021, με συνολική επένδυση 380 εκατομμυρίων ευρώ (428,9 εκατομμύρια δολάρια). Αυτή τη στιγμή η Balearia διαθέτει συνολικά ένα στόλο από 32 πλοία.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας