Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
28/09/2022

Αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για κορυφαία ναυτιλιακή συνάντηση στην Αθήνα

Το 96ο Ετήσιο Συνέδριο του International Propeller Club of the United States σημείωσε τεράστια επιτυχία

Το φετινό Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώπιον εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου συζητήσεων και κεντρικών ομιλιών από αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Πρεσβείας των ΗΠΑ, εκπροσώπους της Γερουσίας, βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ηγέτες του κλάδου της ναυτιλίας, εμβληματικούς βετεράνους της ελληνικής ναυτικής κληρονομιάς και άλλες προσωπικότητες.

Η τριήμερη εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Propeller Club Πειραιά, συγκέντρωσε στην Αθήνα εκπροσώπους από 72 Club του International Propeller Club.

Ο Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, άνοιξε την εκδήλωση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του International Propeller Club of the United States James Patti, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα George James Tsunis και τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Πατέρα.

Άκρως συναρπαστική ήταν η κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε ο brand strategist Peter Economides, ο οποίος μίλησε για τον σημαντικό ρόλο της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία και την καθημερινή μας ζωή, δίνοντας παραδείγματα και αναφέροντας ότι η βιομηχανία πρέπει να προωθηθεί ώστε οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν τη ζωτική της σημασία. «Χωρίς ναυτιλία δεν υπάρχουν αγορές», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η ηγετική θέση της Ελλάδας στον κλάδο και η παγκόσμια οικονομική ισχύ των ΗΠΑ μάλλον επιβάλλουν μια Συμβίωση και των δύο.

Ανάμεσα στις σημαντικές στιγμές του Συνεδρίου ήταν και η παρουσίαση από την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, των εργασιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στον ναυτιλιακό τομέα, η οποία διευκρίνισε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα ισχύουν για πλοία άνω των 5.000 τόνων.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας