Πέμπτη, Ιούλιος 07, 2022
23/06/2022

Τρία νέα βιβλία από τη Θεανώ Καλαποθαράκου και το ELNAVI στα Ποσειδώνια 2022

Το 6o βιβλίο κατά σειρά µε τίτλο «Η γυναίκα στη ρότα της Ναυτιλίας» παρουσιάστηκε από την συνεκδότρια του ELNAVI Θεανώ Καλαποθαράκου με την ευκαιρία της έκθεσης των Ποσειδωνίων 2022. 16 γυναίκες πλαισιώνουν την έκδοση αυτή και την εικονογραφούν άλλα 16 πορτρέτα από τη σειρά σύγχρονες Καρυάτιδες του καταξιωµένου και πολλάκις βραβευµένου φωτογράφου Γ. Τατάκη.

Η εν λόγω σειρά προβάλλει τις γυναίκες της Ελλάδας µε τις παραδοσιακές στολές του κάθε τόπου. Λόγω των 200 χρόνων από την ελληνική επανάστασή του 1821 οι γυναίκες του βιβλίου φωτογραφήθηκαν από τον ίδιο φωτογράφο µε κοσµήµατα εποχής που τα «δανείστηκε» για την περίσταση, από το Λύκειο Ελληνίδων Κερατέας, η κα Θ. Καλαποθαράκου.

Η φωτογράφιση έγινε στο σπίτι της κυρίας Άντζυ Χάρτµαν, την οποία και ευχαριστούµε πολύ µε την ευκαιρία αυτή.

Το δεύτερο βιβλίο είναι η βιογραφία ενός ξεχωριστού ανθρώπου της ναυτιλίας. Είναι η βιογραφία ενός ανθρώπου πολύ µμοναδικού για την αβρότητά, την οξυδέρκεια, την επιχειρηματική του καταξίωση όχι µόνο στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και στον εναέριο, αφού αγαπάει πολύ τα ελικόπτερα και στα νιάτα του ήταν πιλότος.

Ο λόγος για τον Νίκυ Παππαδάκη. Το βιβλίο φιλοδοξεί να καλύψει αποσπάσµατα της συναρπαστικής ζωής του µέσα σε 6 κεφάλαια που αντιπροσωπεύουν την πολυδιάστατη προσωπικότητα του. Η έκδοση κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα και φωτίζει κάποια κεφάλαια της ζωής του όπως Early years, Shipping, Nicky the Pioneer, Family and Friends, Kasos, Cayman Islands, Portrayals, Awards - µια πινελιά της ζωής του µε φρέσκια µατιά στο χρόνο. Στο εγχείρηµα αυτό ήταν επίκουροι βοηθοί η πολυαγαπηµένη του σύζυγος Χάιντι Τζαφρουντι και η συνεργάτης της συγγραφέως, Μαρία Καρδαµένη – Θωµά.

Το τρίτο βιβλίο είναι μια πρόταση, το εν λόγω bookzine δημιουργήθηκε για να προβληθεί ο χώρος της κρουαζιέρας και του yachting - µια βιοµηχανία που τα επόµενα χρόνια θα γιγαντώνει το ανάστηµά της στην ελληνική επίκράτεια.

Σε αυτό το λεύκωµα, το Cruise Fusion προβάλλονται οι προτάσεις από παράγοντες, υπουργούς αλλά και charters.

Επίσης ανθρώπους της κρουαζιέρας και του yachting. Μεγάλα λιµάνια όπως Παναµάς, Μαϊάµι, Σαουθάµπτον απ’ όπου φεύγουν κρουαζιερόπλοια προβάλλονται. Τεράστιες εταιρίες κρουαζιέρας δίνουν προτάσεις και τα «διαπιστευτήρια» τους για το homeport στο λιµάνι του Πειραιά.

Σε αυτό το bookzine όπως το ονοµάσαµε προσπαθήσαµε να δείξουµε στον κόσµο τα ελληνικά νησιά -µε τα ετερόκλητα στοιχεία τους αλλά και τα κοινά τους – τη θάλασσα, τις παραλίες, τα αξιοθέατα, τις γεύσεις, τα ακούσµατα αλλά και κάτι άλλο που χαρακτηρίζει την ταυτότητα τους : το fusion αυτών που τα συνθέτουν.

Δημοσιεύουμε επίσης φωτογραφίες από την παρουσίαση των βιβλίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στο περίπτερο του ELNAVI 2.126 στα Ποσειδώνια 2022

Τιμές Πώλησης
Γυναίκες στη ρότα της ναυτιλίας : €20
Βιογραφία Νίκυ Παππαδάκη “My Story” : €50
Cruising Fusion Bookzine : €30

Elnavi 26

Elnavi 27

Elnavi 30 2

Elnavi 36

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας