Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
13/05/2022

Βραβεύτηκε ο καπετάν Τσάκος από το Δήμο Π. Φαλήρου

Τιμητική πλακέτα παρέδωσαν στον καπετάν & εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκο, οι Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος & Υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, για την προσφορά του στη ναυτιλία, στη ναυτική εκπαίδευση αλλά και στη συμβολή του να μετατραπεί η περιοχή σε ναυτιλιακό κέντρο. Ενώ ο δήμαρχος του Π. Φαλήρου ανακοίνωσε ότι θα δοθεί το όνομα του εφοπλιστή σε σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (11/05) ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του νοτίου παραλιακού μετώπου της Αττικής, αλλά και με το όραμα της ανάδειξης της πόλης σε Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα "Αθηναϊκή Ριβιέρα - Κέντρο Ανάπτυξης για τη Θάλασσα και την Εκπαίδευση". Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Ναυτιλία, την Επιχειρηματικότητα και την Εκπαίδευση.

Ο καπετάν Π. Τσάκος στην ομιλία του τόνισε ότι η δημιουργία του ιδιωτικού Λυκείου στη Χίο, που από την νέα σχολική χρονιά θα είναι το μοναδικό ιδιωτικό σχολείο που δεν θα εισπράττει δίδακτρα, στοχεύει στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα."Εγώ, δεν έκανα τίποτα παραπάνω από αυτό που έκαναν οι συμπατριώτες μου εφοπλιστές στη Χίο" και πρόσθεσε "Ξεκίνησα στο δημοτικό σχολείο που έχτισε ο Ιωάννης Κ. Καρράς και στο Γυμνάσιο φοίτησα στο Λιβανούδειο σχολείο, που έχτισε ο Σταύρος Λιβανός". Ενώ χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του, καθώς είπε ότι "Κάτι δεν κάνουμε καλά στη ναυτική εκπαίδευση, καθώς δεν είναι δυνατόν να επιδοτούνται οι σπουδές για τις τρίχες, για τα νύχια και να μην επιδοτούνται οι σπουδές για το ναυτικό επάγγελμα".

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας