Δευτέρα, Μάρτιος 20, 2023

Additional Info

  • video:
19/10/2022

Lloyd's Register: Κοιτάμε τη συνολική εικόνα των αναγκών του πλοίου και δίνουμε λύσεις

«Για αυτό είμαστε τόσοι άνθρωπο εδώ, για να βοηθήσουμε. Για αυτό έχουμε φτιάξει αυτή τη μεγάλη ομάδα, για αυτό έχουμε όλες τις εταιρείες στο γραφείο Ελλάδος για να δίνουμε απαντήσεις, όχι σε ένα μικρό κομμάτι αλλά κοιτώντας τη συνολική εικόνα.» επισημαίνει ο Θεοδόσης Σταματέλλος, Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Ευρώπης του Lloyd’s Register από τα νέα υπερσύγχρονα γραφεία του Οργανισμού στο maritimestv.

Ο Lloyd's Register (LR) κινείται πλέον σε δύο βασικούς πυλώνες προσφοράς για τους πελάτες του. Ο πρώτος είναι η παραδοσιακή προσφορά στις ανάγκες που είχε και θα έχει το πλοίο στην καθημερινή του δραστηριότητα με βάση την ασφάλεια και τους διεθνείς κανονισμούς. Ως προς τον δεύτερο πυλώνας ο κ. Σταματέλλος ανάφερε πως είναι οι καινούργιες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι πελάτες του νηογνώμονα, στα πλαίσια του οποίου όπως σημείωσε πραγματοποιήθηκε και η εξαγορά της OneOcean. Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στην παλαιότερη εξαγορά που αφορά στην i4 Insight, η οποία ολοκληρώνει το portfolio των πιο ολοκληρωμένων λύσεων της LR, τονίζοντας ότι «οι συνεργασίες είναι μια ευχάριστη πρόκληση». Σχετικά με τα εναλλακτικά καύσιμα υπογράμμισε τρεις σημαντικούς παράγοντες οι οποίοι πρέπει να εξετάζονται εξίσου και δεν είναι άλλοι από το πόσο είναι έτοιμα τεχνολογικά, εμπορικά αλλά και κοινωνικά αποδεκτά με γνώμονα πάντα την ασφάλεια.

Ως προς τα ESG κριτήρια ο Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Ευρώπης του Lloyd’s Register είπε ότι αυτά είναι μια φιλοσοφία και αφορά όλες τις εταιρείες, είτε τα έχουν ήδη ενσωματώσει είτε θα τα ενσωματώσουν. Σίγουρα, τόνισε, ότι η συνεργασία και η κοινά αποδεκτή λύση για τα κριτήρια αλλά και τους κανονισμούς είναι το πιο σημαντικό.

Την ίδια ώρα στο maritimestv μίλησε και η κυρία Μαρία Βιτωράτου, Υπεύθυνη Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Τμήματος Απανθρακοποίησης του Lloyd’s Register, η οποία αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα που δεν είναι άλλο από τους ναυτιλιακούς κανονισμούς EΕXI & CII. Ειδικότερα, τόνισε ότι η LR προτείνει λύσεις για το πως να συμμορφωθεί ένα πλοίο με τους εν λόγω κανονισμούς. Ενώ στο μεγάλο ποσοστό στόλου που δεν συμμορφώνεται πλήρως, η ίδια είπε ότι πρέπει να επέμβει ο LR προκειμένου να ενισχύσει την αποδοτικότητα τους, μέσα από τρεις διαφορετικές τεχνολογίες. Ως προς το κόστος των τεχνολογιών η κ. Βιτωράτου σημείωσε ότι υπάρχει κόστος, ωστόσο όμως όλα τα πλοία πρέπει να συμμορφωθούν μέχρι την πρώτη επιθεώρηση του 2023. Τέλος, σχετικά με το νέο δείκτη έντασης λειτουργικού άνθρακα CII που έχει να κάνει με το operation του πλοίου, ανάφερε ότι από του χρόνου θα απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή ναυτιλία και φυσικά ο LR προτείνει και παρέχει λύσεις και ως προς αυτόν.

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
Camera: studio panos halkidis

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας