Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022

Additional Info

  • video:
14/06/2022

ΕΛΙΝΤ: Ένας κόμβος που θα συνδέει και θα διαχέει την τεχνογνωσία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ναυτιλίας

Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε και πάλι στα Ποσειδώνια και ήταν μια ευκαιρία ώστε να συναντηθούμε δια ζώσης με παλιά και νέα μέλη μας, με ανθρώπους της αγοράς αλλά και ακαδημαϊκούς. Ωστόσο εφέτος στα Ποσειδώνια διοργανώσαμε και ένα τεχνικό σεμινάριο που αφορά σε καινούργιες τεχνολογίες τόσο για τα νέα καύσιμα όσο και για τα νέα πλοία. Ενώ προγραμματίζουμε και το ετήσιο συνέδριο μας, το οποίο θα έχει μεγάλη συμμετοχή, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Maritimes TV, ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Λ.Ι.Ν.Τ. .Αναφερόμενος στα 50 χρόνια από την ίδρυση του Ινστιτούτου, ο ίδιος τόνισε ότι αισθάνεται ακόμη πιο υπεύθυνος για το μέλλον του δεδομένου ότι οι προκλήσεις είναι τεράστιες τόσο για τη ναυτιλιακή απανθρακοποίηση όσο και τη ψηφιοποίηση, με την πληροφορική να αναδεικνύεται σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της ναυτιλίας, όπως κατέληξε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Νικόλαος Θέμελης, Μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ι.Ν.Τ. & Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. τόνισε στο Maritimes TV ότι το ετήσιο συνέδριο του Ε.Λ.Ι.Ν.Τ. αποτελεί μια ευκαιρία σύμπλεξης και συνεργασίας μεταξύ της βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού χώρου και θα αφορά μεταξύ άλλων στη βιωσιμότητα της ναυτιλίας και τις νέες τεχνολογίες.

Τέλος, ο κ. Γεώργιος Βοζίκης, Ναυπηγός – Μηχ/γος Τεχνoλ. Μηχ/κός, Μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ι.Ν.Τ. & Διευθυντής της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), μιλώντας στο Maritimes TV και αναφερόμενος στο νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτο, τόνισε ότι το στρατηγικό του πλάνο σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια του θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα και έχει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη μας.

Συνεντεύξεις: Μάρκος Κάντζιος
Camera : studio Panos Halkidis

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας