Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022

Additional Info

  • video:
13/06/2022

Marshall Registry: Δυνατότεροι και ετοιμότεροι να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις στη ναυτιλία

«Το 2000 ήταν η πρώτη φορά που είχαμε ένα μικρό περιπτερο στα Ποσειδώνια στον Πειραιά και εφέτος είναι καταπληκτικό που είμαστε εδώ στο Metropolitan Expo. Έχουμε αναπτυχθεί πολύ με περισσότερους εργαζομένους και γραφεία αλλά και ένα νέο και πιο πράσινο στόλο στο μητρώο μας. Σίγουρα η Ελλάδα είναι η καλύτερη αγορά για εμάς, καθώς έχει τους μεγαλύτερους εφοπλιστές.» Επεσήμανε στο maritimesTV o William R. Gallagher, Πρόεδρος του International Registries.

Από την πλευρά του ο Θεόφιλος Ξενακούδης Διευθυντής του γραφείου Πειραά του Νηολογίου, τόνισε πως «Είναι μεγάλη μας χαρά που είμαστε και πάλι στην έκθεση των Ποσειδωνίων. Υπάρχουν πολλά θέματα στην ατζέντα που απασχολούν τη ναυτιλιακή κοινότητα όπως της απανθρακοποίησης και της ψηφιοποίησης. Ενώ σχετικά με την πανδημία ο ίδιος τόνισε ότι αυτή επιτάχυνε τα βήματα προς τις εξ'αποστάσεως διεργασίες και διευκολύνσεις αλλά και την ανάπτυξη των τεχνολογιών.

Ο Simon Bonnett, Chief Maritime Officer LONDON, International Registries, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Η απανθρακοποίηση είναι μια πρόκληση για τη βιομηχανία, με τις τεχνολογίες να εξελίσσονται και τις συνεργασίες να είναι απαραίτητες για την επίτευξη της. Τα περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων με τον ΙΜΟ να πρωτοστατεί.»

Ενώ ο Brian Poskaitis, Senior Vice President, Fleet Operations BALTIMORE/ANNAPOLIS, International Registries αναφέρθεικε για την σταθερή παρουσία του Νηολογίου των Marshall Islands (RMI) στον θεσμό “QUALSHIP 21” της Αμερικανικής Ακτοφυλακής. «Συγκεντρωνόμαστε στην καλή δουλειά και στην καλή επικοινωνία μεταξύ των διαχειριστών και των πλοιοκτητών.»

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
camera: studio PanoS Halkidis

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας