Δευτέρα, Οκτώβριος 18, 2021

Additional Info

  • video:
14/10/2021

Η ναυτιλία θέλει επαγγελματίες αξιωματικούς, αφοσιωμένους σε αυτό που κάνουν

Οι νέοι αξιωματικοί πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι και με υψηλό επίπεδο κατάρτισης και γνώσεων., προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυστηρές προϋποθέσεις του επαγγέλματος. Επισημαίνει ο Capt. Tsoukaris Efstratios, Crew Manager, S. LIVANOS – HELLAS, στο maritimesTV στα πλαίσια της εκδήλωσης των πρώτων αποφοίτων της ναυτικής ακαδημίας GMC. Όσων αφορά τους απόφοιτους των ιδιωτικών ακαδημιών επεσήμανε πως είναι περισσότερο συνειδητοποιημένοι και παραμένουν στο επάγγελμα κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μια ναυτιλιακή εταιρεία.

Από την πλευρά του ο Capt. Athanasios N. Apostolopoulos, Manning Manager, SPRINGFIELD SHIPPING CO PANAMA SA., συμπλήρωσε πως ο ανθρώπινος παράγοντας πάνω στο πλοίο είναι το Α και το Ω. Πρέπει να έχουν όλο το «πακέτο», να είναι πλήρως καταρτισμένοι είτε με τα soft skills είτε με τα technical skils.

Για την κουλτούρα της ναυτιλιακής εταιρείας, τις δεξιότητες και ικανότητες των ναυτικών και τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα έτσι όπως διαμορφώνεται, μίλησε ο Nikolaos Andreadis, Corporate Psychologist, Ph. D. Maritime HR/HF PROTOCOLS MANAGER, ALPHA MARINE CONSULTING P.C., Αναφέρθηκε επίσης στην συνεργασία με την ναυτική ακαδημία GMC επισημαίνοντας πως μοιραζόμαστε τις ίδιες υψηλές αξίες και το ίδιο όραμα.

Για τα πλεονεκτήματα της ναυτικής ακαδημίας GMC μέσα από την συνεργασία με την κρατική Φινλανδική ναυτική ακαδημία Aboa, αναφέρθηκαν οι Per- Olof Karisson Aboa’s Mare Director και Jaana Oikarinen – Vasilopoulos – Neuvonantaja/Special Adviser.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, είναι πολύ καλό για τον Πειραιά να υπάρχει μια τέτοια ακαδημία η οποία προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε νέες και νέους που επιλέγουν το ναυτικό επάγγελμα αλλά και σε στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών.

Συνεντεύξεις: Μάρκος Κάντζιος
camera: studio Panos Halkidis

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας