Τρίτη, Μάρτιος 02, 2021

Additional Info

  • video:
28/01/2021

Ο RINA αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι νηογνώμονες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους: Σπύρος Ζολώτας, Senior Director, Marine Southern Europe & Africa Area, RINA

Μια «state of the art” πρόταση όσον αφορά συνολικά τις υπηρεσίες νηογνώμονα, κάνει ο RINA με τη δημιουργία του «Κέντρο Διαχείρισης Στόλου» στον Πειραιά. « Η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι πολύ σημαντική για τον RINA, για αυτό και η ίδρυση του Κέντρου στον Πειραιά. Μια πλατφόρμα με την οποία φιλοδοξούμε να χτίσουμε την πρόταση του μέλλοντος » τονίζει ο Σπύρος Ζολώτας, Senior Director, Marine Southern Europe & Africa Area, RINA, στη συνέντευξή του στο maritimestv. Επισημαίνει πως ο RINA βρίσκεται σε μια δυναμική πορεία ανάπτυξης και αυτό επιβεβαιώνεται από την σταθερή αύξηση του εγγεγραμμένου στόλου τόσο στο γραφείο Ελλάδος όσο και παγκοσμίως.

Μιλά για την εξ αποστάσεως επιθεώρηση υπογραμμίζοντας πως χρειαζόμαστε τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και ένα πλαίσιο κανονισμών ώστε αυτό που κάνουμε να είναι ισοδύναμο με αυτό που θα κάναμε εάν ο επιθεωρητής ήταν πάνω στο πλοίο. «Κάτι που αρχίσαμε να αναπτύσσουμε πρώτοι».

Απαντά στο φιλοσοφικό ερώτημα αν μπορεί και σε ποιό βαθμό η τεχνολογία να αντικαταστήσει την φυσική παρουσία του επιθεωρητή λέγοντας πως δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι που είναι σχεδιασμένο για ανθρώπους χωρίς τον ίδιο τον άνθρωπο.
Ένα σημαντικό στοιχείο υπογραμμίζει ο κ. Ζολώτας που δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε είναι η συνεχή εκπαίδευση τόσο των πληρωμάτων όσο και του προσωπικού στα γραφεία. «Πιστεύω στην εκπαίδευση των ανθρώπων και την αποδοτικότερη χρήση και διείσδυση της τεχνολογίας στο πλοίο.» ενώ αναφέρεται και στο κέντρο εκπαίδευσης του γραφείου στον Πειραιά.

Σχετικά με την προσαρμογή της ναυτιλίας στους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς τονίζει πως οι απαιτήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μεγάλες και δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με τα εργαλεία που είχαμε μέχρι χθες.

Ο τομέας του off shore στην Ελλάδα αποτελεί ένα τομέα του ενδιαφέροντος του RINA επισημαίνει ο κ Ζολώτας δεδομένου ότι ο RINA έχει τεράστια εμπειρίας στον τομέα αυτό ανά τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα σε διάφορα project όπως η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στη Ρεβυθούσα.
maritimes.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας