Τρίτη, Μάρτιος 02, 2021

Additional Info

  • video:
27/01/2021

Το γραφείο του Πειραιά διαχειρίζεται όλα τα θέματα του νηολογίου: Θεόφιλος Ξενακούδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου Πειραιά IRI

Το νηολόγιο των νήσων Marshall από την αρχή της πανδημίας ενθάρρυνε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στη ναυτιλιακή βιομηχανία να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως «βασικούς εργαζόμενους» (key workers), ανέφερε ο Θεόφιλος Ξενακούδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου Πειραιά IRI και Διευθυντής Worldwide Business Operations, στη συνέντευξή του στο maritimestv, τονίζοντας πως και τα κράτη θα πρέπει να διευκολύνουν με συγκεκριμένους κανονισμούς την μετακίνηση των ναυτικών.

Επισημαίνει πως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ναυτιλία είναι η προσαρμογή της στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς σχετικά με τα ποσοστά μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030 και το 2050. «Εργαζόμαστε μαζί όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την νέα εποχή όσον αφορά τα καύσιμα.»

Τονίζει πως η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ιδίως στη διάρκεια του lock down, μιλά για το αποκεντρωμένο σύστημα λειτουργίας και την ισχυρή παρουσία των 28 γραφείων ανά τον κόσμο του Νηολογίου που είναι επικεντρωμενα στις ανάγκες των πελατών.

Για το γραφείο Ελλάδος αναφέρει πως είναι το μεγαλύτερο μετά το κεντρικό και πως διαχειρίζεται από εδώ όλες τις πτυχές του νηολογίου.

Ο κ. Ξενακούδης επισημαίνει σχετικά με τη διατήρηση της Σημαίας των Marshall Islands στο καθεστώς του QUALSHIP 21 για 16 συνεχόμενα χρόνια, πως είναι κάτι που καμιά άλλη σημαία δεν έχει καταφέρει. «Είμαστε υπερήφανοι για την ποιοτική απόδοση του στόλου της Σημαίας των Marshall Islands, που αντανακλά εξίσου την ποιότητα των πλοιοκτητών και των operators στη Σημαία μας».

maritimes.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας