Κυριακή, Ιούνιος 07, 2020

Additional Info

  • video:
30/01/2020

Χρειάζεται νέο μοντέλο για την χρηματοδότηση της έρευνας, προώθησης νέων καυσίμων: Γεώργιος Τεριακίδης, περιφερειακός Διευθυντής Ανάπτυξης DNV GL

Θα περάσει καιρός ώστε να βρεθούν ισορροπίες μετά την πρεμιέρα της εφαρμογής των νέων κανονισμών του ΙΜΟ φέτος την Πρωτοχρονιά για τα καύσιμα, σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Τεριακίδη, περιφερειακό Διευθυντή Ανάπτυξης DNV GL σε Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή &Αφρική.

Λίγες βδομάδες μετά υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές σε πολλά μέρη και οι ναυτιλιακές εταιρείες καλούνται να εξασφαλίσουν καύσιμα, ενώ δεν έχουν βγει ακόμη αναλυτικές προδιαγραφές, επεσήμανε σε συνέντευξη στο maritimes.gr στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου προ ημερών στα γραφεία του νηογνώμονα στον Πειραιά για τα αποτελέσματα του 2019 και τα πλάνα για το 2020.

Βάσει μελετών όλα τα εναλλακτικά καύσιμα θα μπορούσαν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό να χρησιμοποιηθούν, αλλά το κόστος μετάβασης είναι μεγάλο και δεν μπορούν να το σηκώσουν μόνο οι πλοιοκτήτες, τόνισε ο κ. Τεριακίδης.

Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο για την χρηματοδότηση της έρευνσς και προώθησής τους, δήλωσε.

Όλα τα εναλλακτικά καύσιμα έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία, αλλα το LNG και το LPG ειναι πιο ώριμα, άλλα ειναι στο στάδιο ερευνών και πιλοτικών εφαρμογών, σημείωσε.

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά και Χρειάζεται η συνεισφορά όλων στην προσπάθεια, πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως για καθε περίπτωση και για καθε πλοίο ενδείκνυνται άλλες λύσεις και δεν ταιριάζουν όλα σε ολα.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας