Σάββατο, Οκτώβριος 01, 2022
12/08/2022

Κροατία: Υπό εξέταση η αναβάθμιση του FSRU Krk - Κατέφθασε το 37ο φορτίο

Το 37ο φορτίο LNG υποδέχθηκε ο πλωτός τερματικός σταθμός FSRU της Κροατίας Krk, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με το VesselsValue, το πλοίο ανήκει στην κοινοπραξία των Marubeni και SK Shipping και έχει ναυλωθεί από την TotalEnergies. Πριν την άφιξή του στην Κροατία, το πλοίο είχε επισκεφθεί την Ρεβυθούσα στην Ελλάδα, ξεφορτώνοντας, κατά πάσα πιθανότητα, ένα μέρος του φορτίου που διέθετε.

Υπογραμμίζεται ότι το FSRU της Κροατίας υποδέχεται κατά κύριο λόγο φορτία που προέρχονται από τις ΗΠΑ, όπως και το προαναφερόμενο, ξεκίνησε από το Τέξας.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε μέσα στην εβδομάδα, η LNG Croatia αναφέρει ότι επετεύχθη ένα ακόμη ορόσημο με τις συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου που έχουν διοχετευθεί προς το δίκτυο, ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού.

Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, ο τερματικός σταθμός αύξησε την δυναμικότητά του από 2.6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου σε 2.9 δις κυβικά μέτρα ετησίως χωρίς πρόσθετες επενδύσεις.

Τέλος, η Κροατία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξήσει ακόμη περισσότερο την δυναμικότητα του σταθμού, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν εναγωνίως να απεξαρτηθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του LNGPrime, εξετάζεται ακόμη και ο διπλασιασμός της δυναμικότητας του σταθμού, φτάνοντας στα 6.1 bcm σε δυνατότητα αεριοποίησης ετησίως.
energypress.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας