Τετάρτη, Οκτώβριος 28, 2020
14/10/2020

Βιετνάμ: Επενδύσεις άνω των 5 δις δολαρίων για εργοστάσιο LNG από την ExxonMobil

Δυναμική είσοδο στην αγορά του Βιετνάμ πραγματοποιεί ο ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil ο οποίος συμφώνησε με την κυβέρνηση της χώρας στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής LNG, συνολικού κόστους 5,09 δις δολαρίων.

Το εργοστάσιο που αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2026 θα βρίσκεται στην πόλη Hai Phong και θα διαθέτει αρχική παραγωγική ικανότητα 2,25 gigawatts (GW), η οποία αναμένεται να αυξηθεί στα 4,5 GW το διάστημα 2029-2030.

Επίσης, όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης , αναμένεται να κατασκευαστεί και τερματικός σταθμός, δυναμικότητας 6 εκατ. τόνων LNG ετησίως ενώ την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται, στη χώρα συντάσσεται σχέδιο για την κατασκευή συνολικά 22 παρόμοιων εργοστασίων, τα οποία αναμένεται να φέρουν την παραγωγική ικανότητα της χώρας σε LNG στα 108,5 GW.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, οι εταιρείες Pavilion Energy Singapore και Gasum, συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ανάπτυξη παγκόσμιου δικτύου LNG bunkering, το οποίο θα εξυπηρετεί τους πελάτες αμφότερων των εταιρειών στη Σιγκαπούρη, στη Βόρεια Ευρώπη καθώς και στο Άμστερνταμ, στο Ρότερνταμ και στην Αμβέρσα.

Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνεργασίας θα αξιοποιηθεί η εξειδίκευση της Pavilion Energy στο LNG bunkering στη Νοτιοανατολική Ασία και την εμπειρία της Gasum στην παροχή των ίδιων υπηρεσιών στη Βορειοδυτική Ευρώπη.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας