Κυριακή, Σεπτέμβριος 24, 2023
18/09/2023

PCT: Ενώνει τις δυνάμεις της με την We4all για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της Αττικής

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πληθώρα περιβαλλοντικών δράσεων για το 2023-2024

Συνεπής στη δέσμευσή της για την ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία και το περιβάλλον, η PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) ανέλαβε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 σε συνεργασία με την ΜΚΟ We4all, τον καθαρισμό της ακτής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Στην ενέργεια συμμετείχαν εθελοντικά περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της εταιρίας μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ το παρών έδωσαν και εθελοντές της We4all. Η PCT αποτελεί πλέον μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας της We4all συμβάλλοντας ενεργά στην ευρύτερη προσπάθεια της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω των προγραμμάτων της, στο επίπεδο του .

Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση της ενέργειας αυτής ανέδειξαν τη σημαντικότητα που έχουν για το περιβάλλον ανάλογες πρωτοβουλίες με συλλογική προσπάθεια, αφού μόλις σε μια ημέρα συγκεντρώθηκε και απομακρύνθηκε ένας σημαντικός όγκος απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ειδικές εγκαταστάσεις με στόχο τη περαιτέρω επεξεργασία και διαχείρισή τους. Η συγκεκριμένη δράση καθαρισμού εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα το οποίο έχει αναλάβει η PCT σε συνεργασία με την We4all και αφορά στον εθελοντικό καθαρισμό παράκτιων περιοχών στο νότιο τομέα της Αττικής έκτασης 5 χιλιομέτρων.

Ο Captain Wang Jihang, Managing Director της PCT δήλωσε χαρακτηριστικά: « Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας μας. Η προστασία των ακτών και του θαλάσσιου οικοσυστήματος είναι ένας στόχος που απαιτεί συνένωση δυνάμεων, ευαισθητοποίηση και υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους μας. Στην PCT θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να συνεισφέρουμε έμπρακτα στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα για τις μελλοντικές γενιές».

Αξίζει να αναφερθεί πως η PCT, με σταθερή προσήλωση στον άνθρωπο και το περιβάλλον έχει αναλάβει από το 2010 έως σήμερα, σημαντικές πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα 2010 - 2023, η PCT έχει προσφέρει συνολικά 600.000€ για την υλοποίηση δράσεων στήριξης εκπαιδευτικών και κοινωφελών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την έμπρακτη προσφορά σε όσους το έχουν ανάγκη. 

Σχετικά με την PCT:
Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (PCT), είναι μια από τις κυρίαρχες εταιρείες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, συσταθείσα στην Ελλάδα και πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη). Την 1η Οκτωβρίου 2009, η PCT ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III, την οποία, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited (σημερινή COSCO SHIPPING Ports Limited), στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Κύριες δραστηριότητες της PCT είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά, όντας το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ε.Ε., τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο συνεργάτη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς υπηρεσιών διανομής και Logistics στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας