DP World: Επεκτείνεται στον τερματικό σταθμό του Μόντρεαλ

10.09.2025

Στο πλαίσιο του έργου επέκτασης του λιμένα του Μόντρεαλ στο Contrecœur, η Λιμενική Αρχή του Μόντρεαλ (MPA) και η DP World στον Καναδά – μια κοινοπραξία μεταξύ της DP World και του θεσμικού επενδυτή La Caisse – έχουν συνάψει συμφωνία κοινής ανάπτυξης για τον σχεδιασμό των χερσαίων έργων ενός μελλοντικού τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

Η DP World θα καταστήσει τον μελλοντικό τερματικό σταθμό του Contrecœur, την έκτη λιμενική της εγκατάσταση στον Καναδά, μαζί με το Fraser Surrey, το Nanaimo, το Prince Rupert, το Saint John και το Vancouver. Επισημαίνεται ότι οι χερσαίες εργασίες και οι λειτουργίες θα βρίσκονται υπό την ευθύνη της DP World, η οποία θα ηγηθεί της κατασκευής του τερματικού σταθμού και θα διασφαλίσει τη λειτουργία και τη συντήρησή του για τα επόμενα 40 χρόνια. Ο τερματικός σταθμός έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2030. Ο νέος τερματικός σταθμός θα έχει ετήσια χωρητικότητα 1,15 εκατ. teu με δύο θέσεις αγκυροβολίας (berth), rail birth και συνδεδεμένες υπηρεσίες σε βιομηχανική ζώνη.

Ο Doug Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της DP World στον Καναδά, δήλωσε ότι ο τερματικός σταθμός του Contrecœur θα χρησιμεύσει ως «πραγματική οικονομική μηχανή» για το Κεμπέκ και τον ανατολικό Καναδά.

Αυτό έρχεται σε μια εποχή που η Οτάβα προσαρμόζει τις εμπορικές της προοπτικές, αναζητώντας μεγαλύτερες διατλαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες με την Ευρώπη, με τους εμπορικούς δεσμούς με τη γειτονική χώρα, τις ΗΠΑ, να έχουν επιδεινωθεί από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!