Diana (Σ. Παληού): Ναύλωσε το “DSI Polaris” έναντι $12.250 ημερησίως
Η εισηγμένη στο NYSE Diana Shipping Inc., συμφερόντων της Σεμίραμις Παληού, ανακοίνωσε ότι μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής της, έχει συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης με την Cargill Ocean Transportation (Singapore) Pte. Ltd., για το Ultramax bulk carrier “DSI Polaris” (χωρητικότητας 60.404 dwt & κατασκευής του 2018). Το ακαθάριστο ναύλο είναι 12.250 δολάρια ΗΠΑ, μείον προμήθεια 4,75% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο έως τις 21 Ιουλίου 2026 τουλάχιστον έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2026 το μέγιστο. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2025.
Η ναύλωση του “DSI Polaris” αναμένεται να αποφέρει περίπου 4.66 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.
Μετά την ολοκλήρωση της προηγουμένως ανακοινωθείσας πώλησης του m/v Selina, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 36 bulk carriers (4 Newcastlemaxes, 8 Capesizes, 4 Post-Panamaxes, 6 Kamsarmaxes, 5 Panamaxes και 9 Ultramaxes). Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα Kamsarmax bulk carriers διπλού καυσίμου μεθανόλης έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Selina και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, είναι περίπου 4,1 εκατομμύρια dwt, με σταθμισμένη μέση ηλικία 11,65 έτη