Diana (Σ. Παληού): Ναύλωσε δύο πλοία του στόλου της
Η εισηγμένη στο NYSE Diana Shipping Inc., συμφερόντων της Σεμίραμις Παληού, ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσω ξεχωριστής θυγατρικής της, έχει συνάψει δύο συμφωνίες ναύλωσης.
Η πρώτη σύμβαση χρονοναύλωσης είναι με την Refined Success Limited και αφορά στο Newcastlemax bulk carrier “Philadelphia” χωρητικότητας 206.040 dwt & κατασκευής του 2012. Διευκρινίζεται ότι η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 21.500 δολάρια ημερησίως, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 9 Ιουνίου 2026 και το μέγιστο έως τις 8 Αυγούστου 2026. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 29 Μαΐου 2025.
Επίσης, η Εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μέσω ξεχωριστής θυγατρικής της, έχει συνάψει σύμβαση χρονοναύλωσης με την SwissMarine Pte. Ltd., για το Post-Panamax bulk carrier “Phaidra”, χωρητικότητας 87.146 dwt & κατασκευής του 2013. Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 9.750 δολάρια ημερησίως, για περίοδο έως την 1η Ιανουαρίου 2026 και το μέγιστο έως την 28η Φεβρουαρίου 2026. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 31 Μαΐου 2025.
Η ναύλωση των “Philadelphia” και “Phaidra” αναμένεται να αποφέρει περίπου 10.03 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα για τις ελάχιστες προγραμματισμένες περιόδους των χρονοναύλων.
Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 37 bulk carriers (4 Newcastlemaxes, 8 Capesizes, 4 Post-Panamaxes, 6 Kamsarmaxes, 6 Panamaxes και 9 Ultramaxes). Η Εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεόδμητα πλοία Kamsarmax bulk carriers διπλού καυσίμου μεθανόλης έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα. Μέχρι σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της Εταιρείας, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί, είναι περίπου 4.1 εκατομμύρια dwt, με σταθμισμένη μέση ηλικία 11.57 έτη.