Δεύτερη ναυτιλιακή εισάγει ο όμιλος Κωσταντακόπουλου στο χρηματιστήριο της ΝΥ

03.10.2014

Costamare Partners θα ονομάζεται η δεύτερη ναυτιλιακή εταιρεία που θέλει να εισάγει στη Wall Street ο Όμιλος Κωνστανατκόπουλου, σύμφωνα με το ενημερωτικό που κατατέθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Η νέα εταιρεία θα ακολουθήσει το μοντέλο του Master Limited Partnership (MLP) και θα αγοράσει αρχικά 4 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την μητρική Costamare καλυμμένα όλα με μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα με μεγάλους ναυλωτές όπως η Evergreen και η Cosco.


Η εισαγωγή της νέα εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το private equity York Capital με το οποίο διατηρεί κοινοπραξία μέσω της εισηγμένης του Costamare.


Ανάδοχοι της δημόσιας εγγραφής έχουν οριστεί οι Morgan Stanley, Barclays, Citigroup, Wells Fargo, Credit Suisse και JP Morgan.


Η νέα εταιρεία θα προικοδοτηθεί επίσης με δικαίωμα αγορά 10 ακόμα μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα 9 εκ των οποίων τελούν υπό ναυπήγηση για λογαριασμό της κοινοπραξίας Costamare και York.


Αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το ακριβές ύψος των κεφαλαίων που θα επιδιώξει να αντλήσει η Costamare Partners, αλλά το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολ., ανακοινώθηκε πως μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν από τη δημόσια εγγραφή προορίζονται για την μερική αποπληρωμή δανείων τις Credit Agricole, ING και DNB συνολικού ύψους της τάξης των 245 εκατ. δολ.


Costamare : ενας γίγας στη Wall Street


Η κίνηση έρχεται λίγο λιγότερο από πέντε χρόνια μετά την δημόσια εγγραφή στο NYSE της μητρικής Costamare της οποίας η κεφαλαιοποίηση σήμερα ανέρχεται στα 1,6 δισ. δολ. και ο στόλος της αριθμεί 68 ποντοπόρα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής μεταφορικής δυναμικότητας 450 χιλιάδων TEU, μεγέθη που την κατατάσσουν στην πρώτη θεση παγκοσμίως μεταξύ των ανεξάρτητων ναυτιλιακών του συγκεκριμένου τομέα.


Το νέο όχημα MLP θα ελέγχεται κατά 49\% από την Costamare και θα προικοδοτηθεί επίσης με εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 180 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την εξαγορά των πρώτων της τεσσάρων πλοίων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!