Contships (Πατέρας): Καθαρά κέρδη $11.6 εκατομμυρίων το Γ΄τρίμηνο
Η Contships, συμφερόντων του Νικόλα Πατέρα, γνωστοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο και το πρώτο εννεάμηνο του έτους.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 11.6 εκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, αυξημένα σημαντικά σε σχέση με τα 3 εκατομμύρια δολάρια του περσινού τριμήνου. Επίσης, η ναυτιλιακή εταιρεία πέτυχε μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης, καθαρό από προμήθειες, ύψους 14.333 δολαρίων για την περίοδο των εννέα μηνών που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2025, εμφανίζοντας έσοδα 154 εκατομμύρια και κέρδη 24.5 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να αναφερθεί ότι για το τέταρτο τρίμηνο του 2025, η ναυτιλιακή εταιρεία αναμένεται να επιτύχει μέσο ισοδύναμο χρονοναύλωσης περίπου 15.700 δολαρίων.
Κατά το εννεάμηνο του 2025 η εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση 11 πλοίων, εξασφαλίζοντας συνολικά έσοδα, προ προμηθειών και εξόδων πώλησης, 99.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπρόσθετα, κατά το εφετινό τρίτο τρίμηνο, η ναυτιλιακή εταιρεία υπέγραψε δύο επιπλέον συμφωνίες για την πώληση των πλοίων “Contship Zoe” και “Contship Ten”, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2025, αποφέροντας συνολικά μικτά έσοδα, 21 εκατομμυρίων δολαρίων.Παράλληλα, η εταιρεία απέκτησε δύο feeder containerships μεταφορικής ικανότητας 2.000 teu και τρία μεταφορικής ικανότητας 1.300 teu, επενδύοντας 71.9 εκατομμύρια δολάρια.
Ο στόλος της Contships αποτελείται από 34 πλοία αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

