Δημοσίευση: 14 / 9 / 2018
RO- PAX θα καταναλώνουν, πλέον και LNG
Συμφωνία προκειμένου να ανακατασκευασθούν δύο πλοία κατηγορίας RO-PAX προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν σαν καύσιμο και LNG υπέγραψε η εταιρεία MAN PrimeServ, θυγατρική της MAN Energy Solutions, με την Baleària Eurolineas Maritimas, S.A.

Πρόκειται για τα πλοία «Nápoles» και «Sicilia», των οποίων οι κύριες μηχανές που είναι MAN 9L48/60A θα μετατραπούν μετά τις εργασίες ανακατασκευής σε μονάδες 9L51/60DF, οι οποίες θα μπορούν να καίνε LNG.

Ειδικοί αναφέρουν ότι μέσα από την αντίστοιχη ανακατασκευή που είχε πραγματοποιηθεί στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Wes Amelie» της εταιρείας Wessels Reederei τον περασμένο Σεπτέμβριο οι μηχανές της MAN μπορούν επιτυχώς να δεχθούν μετατροπές προκειμένου τα πλοία να είναι σε θέση να καταναλώνουν LNG, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε σημαντικές μειώσεις εκπομπών αέριων ρύπων.

Οι εργασίες ανακατασκευής στο «Nápoles» αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ του Νοεμβρίου 2018 και του Ιανουαρίου 2019, ενώ στο «Sicilia» μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου 2019.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn