Δημοσίευση: 14 / 9 / 2018
Viking Line: Ναυπηγεί eco-friendly πλοίο
Στ ναυπήγηση ενός νέου επιβατηγού πλοίου eco-friendly συμφώνησε η εταιρεία Viking Line με τα κινεζικά ναυπηγεία Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd.

Το νέο πλοίο της φινλανδικής  εταιρείας θα  αποτελεί ένα από τα πιο eco-friendly πλοία του κόσμου, καθώς θα ναυπηγηθεί με γνώμονα τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις, κατανάλωντας ως καύσιμο LNG.

Με την κατανάλωση LNG υπολογίζεται ότι το πλοίο θα έχει μειωμένες εκπομπές αέριων ρύπων κατά 10% συγκριτικά με τα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας που καταναλώνουν πετρέλαιο.

Η Viking Line αναμένεται να παραλάβει το νέο της πλοίο προς τα τέλη του 2020 και το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια στην γραμμή Τουρκού (Φινλανδία) – Στοκχόλμη (Σουηδία). Στη ναυπήγηση του πλοίου, στον εσωτερικό του σχεδιασμό αλλά και στον εφοδιασμό του με μηχανές, τεχνολογικά συστήματα κ.ά. θα συμμετέχουν οι εταιρείες Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Koncept Stockholm, Deltamarin και Almaco. Το όν νέο πλοίο  θα έχει μήκος 218 μ., χωρητικότητα 63.000 τόνων και τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.800 επιβάτες.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn