Δημοσίευση: 13 / 6 / 2018
Ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από τους λιμένες της Μεσογείου
Σημαντική αύξηση στην διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων καταγράφουν τα τριάντα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα του ιταλικού ιδρύματος ερευνών «Studi e Ricerche per il Mezzogiorno»- SRM.

Στην έρευνα εκτιμάται ότι τα τριάντα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου κατά την διάρκεια του 2017 διαχειρίσθηκαν πάνω από 50 εκατ. TEUs, όταν το 1995 ο όγκος των αντίστοιχων φορτίων ανερχόταν σε μόλις 9 εκατ. TEUs.

Όπως αναδεικνύεται στην έκθεση της SRM, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από 19 λιμένες της Μεσογείου έχει υπερβεί το 1 εκατ. TEUs, ενώ παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεγαλύτερη αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τους λιμένες της Μεσογείου, συγκριτικά με τους λιμένες της Β. Ευρώπης.

Από το 2008 έως και σήμερα η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τους λιμένες της Β. Ευρώπης έχει μειωθεί κατά 6%, σε αντίθεση με την αύξηση της τάξης του 5% στα λιμάνια της Μεσογείου.
Αναφορικά με το μέλλον, αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τους μεσογειακούς λιμένες, καθώς θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω επενδύσεις αξίας 4 δις από την Κίνα σε λιμενικές υποδομές και τερματικούς σταθμούς της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής.

«Η Μεσόγειος κατέχει , πλέον, σημαντική θέση στο παγκόσμιο δια θαλάσσης εμπόριο, καθώς αποτελεί μέρος των μεγαλύτερων θαλάσσιων διαδρομών» επισημαίνεται στην έρευνα της SRM

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn