Δημοσίευση: 15 / 4 / 2018
Δεξαμενόπλοια: Στην ανακύκλωση χωρητικότητα 8 εκατ τόνων τους πρώτους τρεις μήνες του 2018
Προς ανακύκλωση έχουν σταλεί από τις αρχές του 2018 έως και τα τέλη Μαρτίου , δεξαμενόπλοια συνολικής χωρητικότητας 8 εκατ. τόνων αντιπροσωπεύοντας τα υψηλότερα επίπεδα από το 1982 !

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Teekay, οι λόγοι που οδήγησαν στον υψηλό ρυθμό ανακύκλωσης δεξαμενόπλοιων ήταν οι χαμηλοί ναύλοι, οι υψηλές τιμές που προσφέρονται για ανακύκλωση πλοίων και η μεγάλη ηλικία των ποντοπόρων πλοίων σε συνδυασμό με τους επερχόμενους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την σχετική έρευνα το α’ 3μηνο του 2018 η μέση ηλικία των δεξαμενόπλοιων που εστάλησαν προς ανακύκλωση ήταν περίπου είκοσι ετών.

Στην έρευνα, σημειώνεται ακόμη, ότι εάν «συνεχιστεί ο υψηλός ρυθμός ανακύκλωσης των δεξαμενόπλοιων μέχρι τα τέλη του 2018, τότε εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης του στόλου των συγκεκριμένων πλοίων θα είναι μηδενικός εντός του τρέχοντος έτους ή ακόμα και αρνητικός, κάτι που έχει να καταγραφεί από το 2001».

Ωστόσο, όπως τονίζεται από ναυτιλιακούς κύκλους, «τα υψηλά επίπεδα ανακύκλωσης δημιουργούν θετικές προσδοκίες για την αγορά των δεξαμενόπλοιων, σε συνδυασμό και με την αύξηση της ζήτησης που αναμένεται να σημειωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018».

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn