Δημοσίευση: 15 / 12 / 2017
H EENMA στην Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2017
Στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας που διοργανώνει για ενδέκατη χρονιά, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Boosting Blue Growth: The Marine Technology Factor» και στόχο είχε να αναδείξει το ρόλο της ναυτικής τεχνολογίας στην ανάπτυξη  όλου του φάσματος των δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με τη Γαλάζια Οικονομία.

Την Ετήσια Συνάντηση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΝΤ κ. Μαντζαφός  ο οποίος στο χαιρετισμό του έθεσε το πλαίσιο της φετινής συνάντησης και αναφέρθηκε στην συμβολή της ναυτικής τεχνολογίας στην ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης της έρευνας για την διατήρηση του εγχώριου επιστημονικού δυναμικού.

Στην εναρκτήρια συνεδρία χαιρετισμό έκαναν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π.Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου κ. Γ.Πατέρας, ο Πρόεδρος BIMCO κ. Α. Παπαγιαννόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΕΝΜΑ κ. Χ.Σημαντώνης, και ο Πρόεδρος της HELMEPA κ. Γ. Γράτσος.

Ο κ. Σημαντώνης αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες σχετίζονται με την εντατικοποίηση των χερσαίων πόρων και τη κλιματική αλλαγή, εστιάζοντας στο ενδιαφέρον της Ευρώπης για την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων.

Επίσης ανέδειξε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει ο κλάδος της ναυπηγικής βιομηχανίας και του εξοπλισμού,  στην ανάπτυξη κατάλληλων τεχνολογιών προκειμένου οι θαλάσσιοι πόροι να είναι προσβάσιμοι και αξιοποιήσιμοι αλλά και στην δημιουργία τεχνολογικών λύσεων που θα μειώσουν το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και θα συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα  σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη Στρογγυλή Τράπεζας, με θέμα το αυτόνομο πλοίο και τη ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα όπως η τεχνολογική διαθεσιμότητα, το κανονιστικό κενό καθώς και θέματα εκπαίδευσης και ανθρώπινου δυναμικού.

 Το πρόγραμμα της Ετήσιας  Συνάντησης Ναυτιλιακής Τεχνολογίας 2017 μπορείτε να βρείτε εδώ

shortsea.gr

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn