Δημοσίευση: 9 / 10 / 2019
Μέσω της πλατφόρμας RINACube θα παρακολουθεί η Minerva το στόλο της
Την πρόθεσή της να επενδύσει στην ψηφιακή πλατφόρμα RINACube, του νηογνώμονα RINA, προκειμένου να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το στόλο της, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine Inc.

Όπως έγινε γνωστό από στελέχη της εταιρείας, η πλατφόρμα RINACube θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση του στόλου καθώς μέσω αυτής θα γίνεται η συλλογή και ανάλυση των δεδομένων, θα παρέχεται η δυνατότητα στο προσωπικό του γραφείου αλλά και στα πληρώματα να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.

Επίσης, σε πραγματικό χρόνο, θα είναι διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με το πλοίο και το ταξίδι, καθώς και KPIs, ενώ θα παρέχονται και σημαντικές πληροφορίες επιτρέποντας ι την καλύτερη παρακολούθηση και τη βελτίωση των λειτουργιών των πλοίων.

Ο Paolo Moretti, Marine Chief Commercial Officer του RINA, αναφορικά με την συμφωνία, δήλωσε ότι ο RINA παρακολούθησε προσεκτικά τις ανάγκες της αγοράς καθώς αναπτυσσόταν η πλατφόρμα RINACube, που έχει πλέον εγκατασταθεί σε αρκετά πλοία. «Το προϊόν είναι πλέον ώριμο και περιλαμβάνει την τεράστια εμπειρία του RINA στον τομέα της ναυτιλίας. Η Minerva Marine εντάσσεται στον αυξανόμενο αριθμό ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν επιλέξει την ψηφιακή μας πλατφόρμα» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Δημακόπουλος, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της Minerva Marine Inc τόνισε ότι : «Η Minerva Marine αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης στο κομμάτι της βελτιστοποίησης της λειτουργίας και του ελέγχου των πλοίων του στόλου της, ενισχύοντας τη λήψη αποφάσεων και τον προγραμματισμό, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόστους, καθώς και πιο διαφανείς και συμμορφούμενες διαδικασίες» .

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn