Δημοσίευση: 9 / 9 / 2019
Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες βλέπει σε IMO 2020, ψηφιοποίηση, Brexit η AHHIC
Το νέο κανονιστικό πλαίσιο IMO 2020 για τη χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο που τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουρίου, η ψηφιοποίηση στην ναυτιλία και το Brexit αυξάνουν τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες για τις ναυτασφαλιστικές, σύμφωνα με την American Hellenic Hull Insurance Co (ΑHHIC).

Ηλίας Τσακίρης
‘Οσον αφορά στους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοίας, οι ναυτασφαλιστές θα πρέπει να βασίζονται πολύ περισσότερο στους νηογνώμονες και η τοποθέτηση νέας τεχνολογίας θα αυξήσει τα ασφάλιστρα, εξήγησε ο κ. Ηλίας Π. Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHHIC, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Ship Management International.

Η ψηφιοποίηση στη ναυτιλία επίσης αυξάνει τους κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων, σημείωσε.

Το Brexit από την άλλη πλευρά μπορεί να αποδειχθεί μια καλή ευκαιρία για την Κύπρο λόγω του ευνοικού κανονιστικού και φορολογικού πλαισίου και περισσότεροι ναυτασφαλιστές να στρέψουν την προσοχή τους στο νησί, εκτιμά ο κ. Τσακίρης.

Η AHHIC έχει αποδείξει πως γνωρίζει καλά πώς να αδράττει ευκαιρίες. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια από την ίδρυσής της, με έδρα την Κύπρο και γραφεία σε Πειραιά μεταξύ άλλων, έγινε η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία στην περιοχή που πληροί όλες τις οικονομικές και ελεγκτικές προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού πλαισίου Solvency II, μειώνοντας το οικονομικό ρίσκο των πελατών της εταιρείας και διαθέτοντας ισχυρότατα αποθεματικά κεφάλαια.

Είναι αναμφίβολα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ναυτασφαλιστική στον κόσμο στον τομέα της, σημειώνει ο κ. Τσακίρης. Σήμερα έχει ασφαλίσει περισσότερα από 2.500 πλοία και ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να φτάσει τα 10.000 και να κατέχει ηγετικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη ναυτασφαλίσεων, αποδεικνύοντας ότι με την εξωστρέφεια οι Έλληνες μπορούν να γίνουν παγκόσμιο υπόδειγμα και στο χώρο της παροχής υπηρεσιών.

Όντας στο χώρο της ναυτιλίας από 17 ετών ο κ. Τσακίρης αποδίδει εν μέρει την επιτυχία στο γεγονός ότι μιλά την ίδια γλώσσα με τους πελάτες και γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα.

Η American Hellenic Hull Insurance Company είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Οικονομικών Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UN Environment Finance Initiative- UNEP FI) και μεταξύ των πρώτων εταιρειών που συνυπέγραψαν τις Αρχές Βιώσιμης Ασφάλισης (Principles for Sustainable Insurance -PSI) μια πρωτοβουλία που στήριξε ο ΓΓ του ΟΗΕ, ως ένα παγκόσμιο πλαίσιο κατευθυντήριων γραμμών για το πώς οι ασφαλιστικές αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις και ευκαιρίες.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn